Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Καταργούνται ή συγχωνεύονται τελωνειακές υπηρεσίες

  
Οικονόμου για μεταρρύθμιση σε τελωνειακή υπηρεσία


Μείωση και κατάργηση ή συγχώνευση τελωνειακών υπηρεσιών προβλέπεται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην οργανωτική δομή της τελωνειακής υπηρεσίας. Ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία μερικών από αυτές και μελετάται η αναδιοργάνωση και των λοιπών τελωνειακών οργανικών μονάδων κάθε επιπέδου.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.




ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Νέα πρόταση προς την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να καταθέσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο «είναι καταδικαστικές για τον κλάδο αφού συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την πλήρη ισοπέδωσή του».
«Σε περίπτωση που και αυτή η προσπάθεια δεν βρει ανταπόκριση από τον υπουργό, ο κλάδος θα αντιδράσει με μαζική καθολική απεργία διαρκείας σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από την ηγεσία του όπως με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκε στη μυστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κλάδου.



Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΠ Συνάντηση με αντιπροσωπεία του λιμανιού της Σαγκάης



Με τον αντιπρόεδρο κ. Guoping Chen και πενταμελή αντιπροσωπεία αξιωματούχων του λιμανιού της Σαγκάης συναντήθηκαν σήμερα ο Δ/ντής Διοίκησης του Ο.Λ.Π Α.Ε. και επιτελικά στελέχη του Οργανισμού, στα κεντρικά γραφεία του Ο.Λ.Π. Α.Ε.
Μετά την παρουσίαση του Λιμένος Πειραιώς και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα της κρουαζιέρας και τα προγραμματισμένα έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Ακολούθησε επίσκεψη-ξενάγηση στο Cruιse Terminal, όπου οι επισκέπτες έμειναν εντυπωσιασμένοι από τους χώρους αναμονής, την εξυπηρέτηση και τα μέτρα ασφαλείας. Οι επαφές μεταξύ του Λιμένος Σαγκάης και του Λιμένα Πειραιώς αποφασίστηκε να επαναληφθούν με συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων συνεργασίας.


Επιχειρηματικές διαβουλεύσεις στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά

Μιχ.Χρυσοχοίδης: «Η επένδυση στον Πειραιά, είναι επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα»
- Συνάντηση - Σήμερα  24-10-2011- στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά, του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China), κ. Jia Qinglin
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China), 
κ. Jia Qinglin, ειχε σήμερα        24 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16:00, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις εγκαταστάσεις της COSCO στον Πειραιά.
Ο κ. Jia πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής αποτελούμενης από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη καθώς και από επιχειρηματίες.

Επί ποδός βρίσκονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Απεργίες και στάσεις εργασίας την Τρίτη στις αστικές συγκοινωνίες


Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00. Κανονικά θα κινηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία Κοτζιά.
Την Τετάρτη απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, σύμφωνα ωστόσο με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά.  Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των ταξί και των φορτηγών-βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι προαναγγέλλουν απεργίες διαρκείας, εφόσον το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δύο κλάδων κατατεθεί στη Βουλή χωρίς αλλαγές.


Πηγή :  Alpha TV