Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτελωνιστών


8 -12 Μαΐου 2012 η Παγκόσμια Οργάνωση Εκτελωνιστών  I.F.G.B.A
και      η   Ομοσπονδία   Εκτελωνιστών    Της     Ελλάδας     Ο.Ε.Τ.Ε
συνδιοργανώνουν    στο  ξενοδοχείο   Divan Caravel της Αθήνας για
πρώτη  φορά  στην  Ελλάδα  το  Παγκόσμιο  Συνέδριo  Εκτελωνιστών.
Το  Ιστορικό  αυτό  γεγονός  έρχεται  σε  μια  συγκυρία     δύσκολων
οικονομικών  διεργασιών για την χώρα μας και μεγάλων εξελίξεων για
τον   κλάδο  μας,  σε  Εθνικό,  Ευρωπαϊκό   και  Παγκόσμιο επίπεδο.
Οι  οργανωτές  από  την  αρχή  της νέας  χρονιάς  μας   παρέχουν  τη δυνατότητα μέσω νέας σελίδας στο διαδίκτυο ειδικά φτιαγμένης για το συνέδριο, να συνεισφέρουμε  θετικά ,  με τις σκέψεις, τις απόψεις, και τις προτάεις μας, στην κατεύθυνση της εξέλιξης και της διαχρονικότητας του κλάδου.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παράταση για τον κλειδάριθμο

Παράταση ισχύος των κωδικών πρόσβασης παλαιών χρηστών στo Taxisnet

( Κλειδάριθμος είναι ο νέος κωδικός πρόσβασης για ηλεκτρονική υποβολή παραστατικών )

Παρατείνεται για έξι μήνες, έως τις 30 Ιουνίου 2012, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η ισχύς των κωδικών πρόσβασης (Κλειδάριθμου) στο TAXISNET, οι οποίοι είχαν αποδοθεί στους φορολογούμενους πριν από τη λειτουργία του νέου TAXISNET.

Η ισχύς των συγκεκριμένων κωδικών πρόσβασης έληγε στις 31/12 /2011 και με την παράταση οι χρήστες του TAXISNET θα μπορούν, για έξι ακόμη μήνες, να κάνουν χρήση όλων των υφιστάμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Πάντως, καλό είναι οι φορολογούμενοι να προσέλθουν στο ενδιάμεσο διάστημα στις Εφορίες, μετά την υποβολή σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στη διεύθυνση www.gsis.gr, για την παραλαβή του ειδικού κλειδάριθμου που αιτείται για τη χρήση του νέου TAXISNET.


Πηγή: Express.gr 

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Απελευθέρωση των φορτηγών από 1-1-12

frtigab Προειδοποιούν  με δυναμικές κινητοποιήσεις

Την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών από 1ης Ιανουαρίου του 2012 προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός μεταφορών Μάκης Βορίδης. Οι αυτοκινητιστές, από την πλευρά τους, αντιδρώντας στη ρύθμιση αυτή δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ενάμιση χρόνο νωρίτερα , από 1/1/2012 αντί για 1/06/2013 , θα ισχύσει τελικά η πλήρης απελευθέρωση φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Βάσει του ισχύοντος νόμου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον Οκτώβριο του 2010 η μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση φορτηγών και βυτιοφόρων έληγε το καλοκαίρι του 2013.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ν.Δ Τα τελωνεία μας παραμένουν “αμπέλια ξέφραγα”

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τα αποτελέσματα έρευνας για το μέγεθος της φοροδιαφυγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θρίλερ» η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών


 Αποφάσεις:ΚαθυστερείΟτοΟχρονοδιάγραμμα,προβληματισμόςΟγιαΟτοΟπλειοψηφικό 

 «πακέτο» των ΟΛΠ - ΟΛΘ αλλά και για τη διαδικασία










































































































Η σημερινή αξία του 75% του ΟΛΠ [OLPr.AT] Σχετικά άρθρα αποτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ.
Σε επιχειρηματικό «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση αποκρατικοποίησης των Οργανισμού Λιμένος Πειραιά Α.Ε. και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

PCDC SA Αποθήκευση φορτίων

Έτοιμη για λειτουργία η αποθήκη PCDC SA που είναι εγκατεστημένη στην ελεύθερη ζώνη του Ε' Τελωνείου Πειραιά και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των συνιδιοκτητών 
Η εταιρεία  σε μικρό χρονικό διάστημα θα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης εμπορευμάτων σε μία στεγασμένη αποθήκη έκτασης 7.000 τ.μ. στην ελεύθερη ζώνη που θα προσφέρει ποιότητα, ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου μέσω απλοποιημένων διαδικασιών. Οι βασικές υπηρεσίες όπως εκκενοπλήρωση εμπορευματοκιβωτίων, 
αποθήκευση και φύλαξη για μικρό χρονικό διάστημα, παλεττοποίηση, αποσυσκευασία, και ενοποίηση  φορτίων και εμπορευματοκιβωτίων, θα προσφερθούν σε ανταγωνιστικές τιμές, με την χρήση νέων και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογιών.


                                     Μακέτα των Αποθηκών


















          

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

e- Τελωνείο Εφαρμογή - Σεμινάρια


5 Μάρτη 2012  αρχίζει σε πρώτη φάση η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής παραστατικών, για την Εξαγωγή
όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων,  ενώ για την Εισαγωγή αναμένεται η εφαρμογή στα  μέσα του 2012 .
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  προγραμματίζει σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους , ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ με ολιγομελή τμήματα  από εξειδικευμένους  εκπαιδευτές.
Η έναρξη των σεμιναρίων αναμένεται στις αρχές του νέου Χρόνου.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στάσεις εργασίας Τελωνειακωνν Υπαλήλλων

Προβλήματα στα εμπορικά λιμάνια της χώρας θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες μετά από την απόφαση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας σε όλες τις τελωνειακές μονάδες, εκτός αυτών, που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, δηλαδή στις αίθουσες επιβατών των διεθνών λιμένων και αερολιμένων κ.α.


Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονικό σύστημα τελωνείων

thumb
Νέο ηλεκτρονικό σύστημα τελωνείων (ICISNET) θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2012. Το σύστημα διαθέτει:
♦ Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των πλοίων (AIS).
♦ Συστήματα σήμανσης και ιχνηλασιμότητας / ψηφιακής επαλήθευσης στα προϊόντα καπνού και ποτών.

Επίσκεψη βουλευτών Πειραιά στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Π-COSCO

Φωτό: Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Δημήτρης Καρύδης τόνισε ότι οι επενδυτικές πρωτοβουλίες μέσω παραχωρήσεων μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» μιας πρωτοφανούς ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης ενώ υπογράμμισε τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν στο παρελθόν για την σύμβαση παραχώρησης.

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της COSCO-ΣΕΠ πραγματοποίησαν την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, βουλευτές της Β΄ και Α΄ Πειραιά μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. DU Qiwen και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής, κ. Γ. Νιώτης.