Σάββατο 7 Απριλίου 2012

κλειδάρίθμος :Νέα παράσταση Μέχρι τέλος του 2012


Οι κωδικοί πρόσβασης των υφιστάμενων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) που δεν έχουν προβεί στη διαδικασία λήψης και εισαγωγής κλειδαρίθμου ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 31/12/2012, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών....
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενόψει της αύξησης της υποχρεωτικότητας υποβολής δηλώσεων εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το Οικονομικό Έτος 2012, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Παγκόσμιο Συνέδριο Εκτελωνιστών στην Αθήνα

  8 -12 Μαΐου 2012 η Παγκόσμια Οργάνωση Εκτελωνιστών  I.F.G.B.A και      η   Ομοσπονδία   Εκτελωνιστών    Της     Ελλάδας     Ο.Ε.Τ.Ε συνδιοργανώνουν    στο  ξενοδοχείο   Divan Caravel της Αθήνας για πρώτη  φορά  στην  Ελλάδα  το  Παγκόσμιο  Συνέδριo  Εκτελωνιστών.
Το  Ιστορικό  αυτό  γεγονός  έρχεται  σε  μια  συγκυρία    δύσκολων οικονομικών  διεργασιών για την χώρα μας και μεγάλων εξελίξεων για τον   κλάδο  μας,  σε  Εθνικό,  Ευρωπαϊκό   και  Παγκόσμιο επίπεδο.
Οι  οργανωτές  από  την  αρχή  της νέας  χρονιάς  μας   παρέχουν  τη δυνατότητα μέσω νέας σελίδας στο διαδίκτυο ειδικά φτιαγμένης για το συνέδριο, να συνεισφέρουμε  θετικά ,  με τις σκέψεις, τις απόψεις, και τις προτάεις μας, στην κατεύθυνση της εξέλιξης και της διαχρονικότητας του κλάδου.
Δηλώσεις συμμετοχής στην σελιδα του συνεδρίου  WWW.ifcba2012.gr

Παρουσίαση του (ECS) στην ΓΓΠΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 Νίκης 5-7
 10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 210-3332551/2
 Fax: 210-3332559
 e-mail: press@minfin.gr


Ανακοίνωση Τύπου
 Τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 11:00 το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, θα παρουσιάσει τη νέα εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (ECS) μέσω του οποίου οι εξαγωγές διενεργούνται χωρίς έγγραφα και ανθρώπινη μεσολάβηση. Το σύστημα αυτό είναι σε λειτουργία από τις 3 Απριλίου.
 Η εκδήλωση θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης, Μοσχάτο) και θα είναι ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης. Θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών με τους οικονομικούς φορείς που εμπλέκονται στις εξαγωγές.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

SEPAnet Έναρξη εγγραφών...


Από σήμερα 01-04-2012  ξεκινάει την λειτουργία του ο ηλεκτρονικός
Κόμβος Web Servicis του ΣΕΠΑ συνδεθείτε για εγγραφή

Καλή αρχή......


Βήματα Εγγραφής 


 Βήμα 1: Ακολουθούμε το Σύνδεσμο (link) από το Portal του ΣΕΠΑ (www.sepa.com.gr)
Βήμα 2:Συμπληρώνουμε και υποβάλουμε την Ηλεκτρονική Φόρμα Εγγραφής. Σε αυτό το βήμα απαιτείται η συμπλήρωση μόνο του Ηλεκτρονικού μας Ταχυδρομείου (email).
Βήμα 4:Ακολουθούμε το Σύνδεσμο (link) που περιέχεται στο email που παραλάβαμε
Βήμα 5:Συμπληρώνουμε και υποβάλουμε ηλεκτρονικά τα υπόλοιπα στοιχεία της εγγραφής
Βήμα 6: O ΣΕΠΑ εγκρίνει την Αίτηση Εγγραφής στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του
Βήμα 7:Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες SEPAnet 

Προϋποθέσεις Υποβολής
         Η αίτηση εγγραφής σας στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία SEPAnet έχει εγκριθεί από το ΣΕΠΑ
         Είστε ήδη κάτοχος κωδικών (user name, password) στο Icisnet
         Έχετε αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης για υποβολή μέσω Web Services από το Icisnet
         Είστε ήδη κάτοχος κωδικών (user name, password) στο Οι πελάτες σας (έμποροι) σας έχουν εξουσιοδοτήσει , ηλεκτρονικά μέσω Icisnet, για να υποβάλετε αντ΄αυτών
         Έχετε αποδεχτεί, ηλεκτρονικά μέσω Icisnet, την εξουσιοδότηση των πελατών σας