Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ενδοκοινοτικό λαθρεμπόριο


«Πάρτι» με... λαθραία ποτά

Το ελληνικό Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από φόρους - δασμούς

Στις αρχές του Ιουνίου η Ελληνική Αστυνομία μπλόκαρε στη δυτική Αττική ένα φορτίο με μπίρες από τη Βουλγαρία λίγο πριν πάρει τον δρόμο για τα ελληνικά νησιά. Συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φιαλών καθώς και το φορτηγό. Οι διαφυγόντες φόροι για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίστηκαν στις 13.000 ευρώ, αλλά, όπως είπε χαριτολογώντας τελωνειακός σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, «ήταν μάλλον ό,τι περίσσεψε από την περσινή επέλαση λαθραίας μπίρας από τη Βουλγαρία σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς».

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

"Εισαγωγές" όπλων μέσω ταχυδρομείου


Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν στην κατοχή τους δύο άντρες, ηλικίας 40 και 42 ετών που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα και Χαλκίδα.
Από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης όπλων τα οποία προμηθεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και το Χονγ Κονγκ.
 Πλήθος ερωτημάτων τόσο για την ασφάλεια όσο και για τους ελέγχους που διενεργούνται στο αεροδρόμιο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», εγείρει το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε, το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε από το έτος 2006 χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό.

Σύσκεψη για το παρεμπόριο

Ευρεία σύσκεψη με τους επικεφαλής των διωκτικών αρχών και του ΣΔΟΕ, αλλά και τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, συμβαίνει κατά πληροφορίες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με στόχο την ένταση των μέτρων αποτροπής εισόδου αδήλωτων και άλλων εμπορευμάτων που τροφοδοτούν το παρεμπόριο το οποίο στοιχίζει κατ' έτος εκατομμύρια ευρώ από απώλειες δασμών για την ελληνική οικονομία.

Η υπόθεση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, δεδομένου ότι τα κυκλώματα ήδη χρησιμοποιούν τις “αδυναμίες” του νομικού πλαισίου που υφίσταται διεθνώς για τη διακίνηση εμπορευμάτων, θέμα το οποίο ως γνωστόν απασχολεί επί σειρά ετών και τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές των περιπτώσεων και σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους αντιπαραβολής έχουν εντοπιστεί πολλά δηλωτικά να μην συμπίπτουν με τα εμπορεύματα που βρέθηκαν μέσα στα υπό έλεγχο εμπορευματοκιβώτια. 

       Εάν το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να λύσει το πρόβλημα  καλά θα κάνει να
       ξεκινήσει  από το ενδοκοινοτικό εμπόριο που εκτός των άλλων  και υστέρηση
       ΦΠΑ δημιουργεί και αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με το εσωτερικό εμπόριο



Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κομισιόν: Στο στόχαστρο οι φοροελαφρύνσεις στην Cosco

Ενα βήμα πριν να ανοίξει το φάκελο των φοροαπαλλαγών, που προβλέπονται στο νόμο με τον οποίο επικυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην Cosco, βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», στο στόχαστρό της έχει τεθεί η πρόβλεψη για επιστροφή -εντός 60 ημερών- του ΦΠΑ που καταβάλλει η Cosco στο κράτος. Η Επιτροπή εξετάζει αν πρόκειται για κρατική ενίσχυση, που δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Cosco έναντι άλλων επιχειρήσεων.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ε.Ε.Π.Α Αρχαιρεσίες 5 & 6 Ιουλίου 2012 : ΝΕΟ Δ.Σ

           ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

                 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
                 ΚΑΛΥΒΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
                 ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
                 ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                 ΚΑΤΣΙΜΑΡΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
                 ΚΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
                 ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
                 ΣΥΜΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
                 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
                 ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
                 ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

     ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

       ΑΚΡΙΒΙΔΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ
       ΒΑΓΙΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
       ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
       ΣΑΡΑΦΙΑΝ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
       ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

     ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

       ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
       ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
       ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ


Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αρχαιρεσίες στην Ε.Ε.Π.Α 5 & 6 Ιουλίου 2012


Αρχαιρεσίες στην Ε.Ε.Π.Α με συναινετικό διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο, που δίνει δικαίωμα εκπροσώπησης σε όλες τις τάσεις στον εκτελωνιστικό οργανισμό , που έχει σαν στόχο και σκοπό την αλληλεγγύη .
  

 Παραθέτουμε την κοινή ανακοίνωση και καλούμε      τα μέλη και τους φίλους της  
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗΣ    ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
 να υπερψηφίσουν το διαπαραταξιακό ψηφοδέλτιο.