Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζεται η αναδημοσίευση της απάντησης μας για ( καταπολέμηση της διαφθοράς )

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η αναδημοσίευση της ανάρτησης μας , Απάντηση στο ΒΗΜΑ για (καταπολέμηση της διαφθοράς). Μια σειρά blogg και ηλεκτρονικά μέσα , προβάλλοντας απέναντι στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ τον αντίλογο , βάζουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση .Παραθέτουμε μερικές από τις διευθύνσεις bogs που ανταποκριθήκαν και αναδημοσιεύσαν το κείμενο μας.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στο ΒΗΜΑ για ( καταπολέμηση της διαφθοράς )

Σε σημερινή δημοσίευση της η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο  τα προαπαιτούμενα μέτρα της τρόικας στο σημείο ΔΡΑΣΗ μεταξύ των άλλων αναφέρει . Σαρωτικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των εκτελωνιστών , και σε παρένθεση  (καταπολέμηση διαφθοράς).
Πριν κάνω οποιοδήποτε σχόλιο θα ήθελα να ρωτήσω τον ανώνυμο δημοσιογράφο της κατά τα αλλά έγκριτης εφημερίδας.  ποιος τους έδωσε το κείμενο ? και από πού συμπεραίνουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο των εκτελωνιστών ενισχύει τη διαφθορά?  .
Παραθέτουμε το αγγλικό κείμενο του  μνημονίου , απαντάμε σε ένα προς ένα τα σημεία και  ψάχνουμε να βρούμε που υποκρύπτετε η διαφθορά .

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Εκτελωνιστές και Μνημόνιο .....




Το Αγγλικό κείμενο του μνημονίου που επιβάλει η τρόικα  σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων στο σημείο που αναφέρονται οι εκτελωνιστές .





Ο.Λ.Π : Νέα Online εφαρμογή


Ηλεκτρονική πρόσβαση πελατών στόν προβλήτα Ι

 Ο ΟΛΠ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
« Μια πρωτοποριακή εφαρμογή θέτει σε λειτουργία ο ΟΛΠ Α.Ε. από την 1η Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής πρόσβασης πελατών (Community Access Portal-CAP), το οποίο απευθύνεται στους πελάτες του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ Α.Ε., στον Προβλήτα Ι του Εμπορικού Λιμένα (Ν. Ικόνιο).
Με την εφαρμογή αυτή όλοι οι χρήστες-πελάτες του ΣΕΜΠΟ θα έχουν online πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες όπως:
• Κίνηση Εμπορευματοκιβωτίων
• Συναλλαγές Πύλης
• Επισκέψεις Πλοίων
• Προαναγγελίες Εμπορευματοκιβωτίων»



Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Απάτη με προϊόντα χωρίς δασμούς.

Εμπορεύματα μένουν λαθραία στην Ε.Ε. αντί να εξαχθούν
16 κοντέινερ τσιγάρων πιστοποιήθηκαν ψευδώς ότι φορτώθηκαν σε πλοίο
Σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίας με εμπλοκή τελωνειακών αποκάλυψε έρευνα του ΣΔΟΕ σε αποθήκες τσιγάρων και ποτών της Αττικής. Σχετικές δικογραφίες υπεβλήθησαν προ εβδομάδων στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών - Οπλων του ΣΔΟΕ. Αφορμή για τις έρευνες έδωσαν πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Καταπολέμησης Απάτης (OLAF) και της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Μ. Βρετανίας. Εκκρεμεί η άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου διαβιβάστηκαν οι σχετικές δικογραφίες.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Video απο την κινητοποίηση 18 Οκτώβρη 2012

Εκτελωνιστές : Μεγάλη επιτυχία στην ΑΠΟΧΗ και την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με την Μεγάλη επιτυχία  στη σημερινή ΑΠΟΧΗ Οι Εκτελωνιστές απέδειξαν πως όταν θέλουν μπορούν. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν όλες οι παρατάξεις του κλάδου εκτός της ΕΚΠΑ που και αυτή τη φορά  συμφωνά με ανακοίνωση της υπερασπίστηκε τη δουλειά μας , σε στράτευση με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ . Όλες οι άλλες δυνάμεις του κλάδου στρατευτήκαν σε κοινό ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΟ μέτωπο ,στην συγκέντρωση της ΕΣΕΕ που συμμετείχε η ομοσπονδία μας.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκτελωνιστές : Κινητοποιήσεις 18 Οκτωβρη 2012

ΑΠΟΧΗ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 5:00 μ.μ. ΟΛΠ
Συνάδερφοι
Ο κλάδος θα ζήσει ιστορικές στιγμές. Κάποιοι ντόπιοι ΥΠΕΡ-τρόικανοι βρήκανε ευκαιρία να εξυπηρετήσουν κατά παραγγελιά μονοπωλιακά συμφέροντα μέσω της διαδικασίας προσαρμογής στον νόμο 3919 (περί κλειστών επαγγελμάτων) . Ο κλάδος μας απειλείται στην δομή του. Είναι απαραίτητη αυτές τις δύσκολες ώρες συμπαράταξη όλων των δυνάμεων για ενιαία και καθολική αντιμετώπιση της κατάστασης ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ώρα 12:00 στην Αθήνα Μητροπόλεως 42 . Αυτό που προέχει τούτη την ώρα είναι να προταχθεί με όλες μας τις δυνάμεις πριν και πάνω απ’ όλα το κλαδικό καθήκον .

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Και οι Τελωνειακοί στην Γενική απργία της Πέμπτης 18 Οκτώβρη2012


  Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας Δηλώνει συμμετοχή στην γενική Απεργία που έχει προγραμματίσει ηΑΔΕΔΥ  για την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012.

          Παραθέτουμε τη ανακοίνωση

Η  Ομοσπονδία μας συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ενάντια στα νέα επώδυνα μέτρα που προωθούν η  Κυβέρνηση και η τρόικα.           

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ : ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

“ΟΙ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ –

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ“

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΦΕΡΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ , ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ,ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ & ΤΗ ΔΑΣΜΟ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ

ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Ελλάδα, η «χαρά των λαθρεμπόρων»

 Της Μαρίας Βουργάνα και του Λεωνίδα Λιάμη 
«Πάρτι» δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει οι λαθρέμποροι στα σύνορα της χώρας, με τα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα τουλάχιστον επί μια δεκαετία. Καύσιμα, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, χρυσός, πανάκριβα χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα είδη, είδη ένδυσης αλλά ακόμη και φορτία με τσιμέντο, πλακάκια και ολόκληρες συνθέσεις κουζίνας περνάνε παράνομα από τους τελωνειακούς σταθμούς, για να διοχετευθούν στη συνέχεια στην ελληνική αγορά και να θησαυρίσουν οι λαθρέμποροι. «Μιλάμε για σύνορα ''σουρωτήρι''» παραδέχεται ανώτερο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εκτελωνιστές : Νέα ΑΠΟΧΗ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

 
Η ΟΕΤΕ και ο ΣΕΠΑ μας καλούνε σε καθολική ΑΠΟΧΗ από τους χώρους δουλειάς και μαζική συμμετοχή στην μεγάλη κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ Απέναντι στα μετρά εξαθλίωσης που προωθούνται αυτή τη  στιγμή την χώρα .
'Ολοι οι Εκτελωνιστές πρέπει να δώσουμε το παρόν και να διαδηλώσουμε μαζί με τα κλαδικά μας όργανα την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου  με σημείο συνάντησης την οδό Μητροπόλεως 42 ώρα 12:00
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΕΠΑ



Η Cosco θέλει όλο τον Πειραιά .


-Δηλώσεις του επικεφαλής της Cosco στον Πειραιά κάπτεν Fu Cheng Qiu.


Το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τον πρώτο προβλήτα του ΟΛΠ εκδήλωσε εμμέσως σε δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας ο επικεφαλής της Cosco στον Πειραιά κάπτεν Fu Cheng Qiu.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή τα αιτήματα των Εκτελωνιστών .

Με παρέμβαση του βουλευτή Ηρακλείου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων",                   Νότη  Μαριά  
Στη Βουλή τα αιτήματα των εκτελωνιστών Αναφορά έγγραφο - θέσεων της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Τ.Ε.), επ των «ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ» του Ν. 3919/2011 στο Ν.718/77 «Περί εκτελωνιστών», κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Νότης Μαριάς.
Η Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα επισημαίνει τις ενστάσεις της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Τ.Ε.) στην «απαίτηση»