Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Σαμαρά στόν Σ.Ε.Π

Oι όμιλοι της Cosco και της HP εγκαινιάζουν την Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, την έναρξη της συνεργασίας τους η οποία το καθιστά πύλη για τις αγορές της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση σε τέτοιες κινήσεις, ενώ από την πλευρά του αμερικανικού ομίλου θα δώσει το «παρών» ο αντιπρόεδρος του Τόνι Πρόφετ. Με τη συμφωνία αυτή η HP θα προωθεί μέσω του εμπορευματικού σταθμού της Cosco στον Πειραιά τα προϊόντα της από την Ασία προς τις ευρωπαϊκές αγορές χρησιμοποιώντας το τρένο το οποίο θα συνδέει στο εξής το εμπορικό λιμάνι με το εθνικό δίκτυο.
Υπολογίζεται ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται κατά μέσο όρο κατά οκτώ μέρες ο χρόνος που απαιτείται έως σήμερα για την προώθηση φορτίων από τις αγορές της Ασίας προς την Ευρώπη και αναβαθμίζεται σημαντικά το λιμάνι του Πειραιά, ενώ η Cosco βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες με διεθνείς εταιρείες.

ΠΗΓΗ: Ημερησία

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Εκτελωνιστές : ΑΠΟΧΗ ΤΕΤAΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Oι Εκτελωνιστές της Ελλάδας συμμετέχουν στην Αποχή από τους χώρους δουλειάς και θα δώσουν το παρόν στο μεγάλο Συλλαλητήριο την Τέταρτη  20 Φεβρουαρίου 2013  

Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία  ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ εχει ανακοινώσει και η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.-


Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Της Ελλάδας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Εως το τέλος του μήνα η γραμμή Θριάσιο - Ικόνιο


Εως το τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή που θα συνδέει το Θριάσιο με το Ικόνιο και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας μεταξύ Hewlett-Packard (HP), COSCO και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες αντίστοιχες συμφωνίες.


Ο.Τ.Υ..Ε : Αντιπρόταση στο σχέδιο αναδιοργάνωσης Τελωνείων


Αθήνα 04-02-2013

    
                                                                                            

  Κύριε Υπουργέ,
Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη τοποθετηθεί με το υπ’ αριθμ. 22/21-1-13 
έγγραφό της σχετικά με το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Τελωνειακής
Υπηρεσίας, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα Τελωνειακών : Ανοιχτή πληγή το παρεμπόριο για την οικονομία


… πίσω από το παραεμπόριο καταγγέλλουν φορείς στην ημερίδα που διοργανώνει σήμερα η 2η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας με θέμα την «Καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης εμπορευμάτων παραποίησης/απομίμησης και πειρατικών. Συνεισφορά της Τελωνειακής Υπηρεσίας»

Η ημερίδα έγινε στην Θεσσαλονίκη, στην πόλη που έχουν γίνει οι περισσότερες κατασχέσεις απομιμητικων προϊόντων.

Τα λιμάνια και η θεωρία των «δύο γαϊδάρων άχυρα»

Φάκελος Λιμάνια: Ανοίξτε κανά φως να οργανωθούμε παιδιά. Αυτό θα μπορούσε να είναι το νόημα των όσων βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Η Ελλάδα αναζητάει εναγωνίως χρήματα να βάλει στα ταμεία της και οι αποκρατικοποιήσεις καρκινοβατούν. Ο κόσμος ακούει τους μεν να διαλαλούν και να καταγγέλλουν ότι ξεπουλιέται η περιουσία του δημοσίου και από την άλλη βλέπουν εκείνους που θέλουν αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις να μην μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα.