Τρίτη 30 Απριλίου 2013

κλειδάρίθμος :Νέα παράσταση Μέχρι 30η Αυγούστου 2013

Παράταση της ισχύος κωδικών πρόσβασης χρηστών φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet μέχρι και την 30η Αυγούστου 2013.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013
Ανακοίνωση Τύπου
Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη για παράταση της ισχύος κωδικών πρόσβασης χρηστών φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet
Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Μαυραγάνη στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των φορολογουμένων, δίδεται νέα προθεσμία ισχύος κωδικών πρόσβασης χρηστών φυσικών προσώπων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TaxisNet.:
Παρατείνεται μέχρι και την 30 η Αυγούστου 2013 (έναντι την 30η Απριλίου 2013 που ήταν η προηγούμενη προθεσμία), η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που είναι φυσικά πρόσωπα και ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει .
Συνεπώς, οι υφιστάμενοι κωδικοί πρόσβασης των φυσικών προσώπων χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet, διατηρούνται σε ισχύ και με αυτούς θα μπορούν να υποβάλλονται κάθε είδους δηλώσεις.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Συνέλευση του ΣΕΠΑ και Aνακοίνωση της ΕΚΕΠΑ

Εν όψη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 29  Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π  με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης : <<  Επανεξέταση απόφασης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Σ.Ε.Π.Α της 20/03/13 , περί εισφορών του Σ.Ε.Π.Α στην Ο.Ε.Τ.Ε  >>
Η Συντονιστική επιτροπή της ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποφάσισε :

1) Να καλέσει τους συναδέρφους σε μαζική συμμετοχή στην Συνέλευση
2)  Να τοποθετηθούν ελεύθερα τα μέλη της  στην Συνέλευση 
3) Να μην σχολιάσει την ανακοίνωση της ΕΚΕΠΑ , η οποία έχει όπως πιο κάτω :

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Σ.Ε.Π.Α : Γενική συνέλευση και Ημερίδα για τον Α.Ε.Ο

Με πρόσκληση του ο Σ.Ε.Π.Α  μας καλεί :

1) Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π  με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης :
 <<  Επανεξέταση απόφασης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Σ.Ε.Π.Α της 20/03/13 , περί εισφορών του Σ.Ε.Π.Α στην Ο.Ε.Τ.Ε  >>
2) Ημερίδα ενημέρωσης , που θα ακολουθήσει με το πέρας της Γενικής συνέλευσης. Για τον Εγκεκριμένο Οικονομικό Φορέα από στέλεχος της 19ης Δ/νσης Τελωνειακών Διαδικασιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε.      Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Απεργία Πρωτομαγιάς και αργίες


«Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία» διαμηνύουν οι ταξικές δυνάμεις και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις



Δεκάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία της Πρωτομαγιάς, ανταποκρινόμενα στα καλέσματα των Συνδικάτων  να δώσουν απάντηση στην κυβερνητική προσπάθεια,  διάσπασης για την  αργία της πρωτομαγιάς  που εφαρμόζει  η κυβέρνηση για φέτος . Η Μεγάλη Τετάρτη (1η Μαΐου) θα είναι η ημέρα αργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες, τους Ο.Τ.Α. και τα λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σύμφωνα με την περίπτωση (α) της παρ. 11 του άρθρου 1 του ν. 1157/1981.Που όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η αργία δεν θα μεταφερθεί. Σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα που μεταφέρεται τελικά η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα .Έτσι, τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την χώρα θα είναι ανοιχτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα. με κοινή υπουργική απόφαση .

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Τελωνειακό απόρρητο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. 
Δ/ΝΣΗ 19η ΤΕΛ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ 
ΤΜΗΜΑ Α΄
Δ/ΝΣΗ 33η ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Τελωνειακό απόρρητο.
Σε συνέχεια ερωτημάτων τελωνειακών αρχών, άλλων δημόσιων αρχών και συναλλασσόμενων-ιδιωτών για το τελωνειακό απόρρητο, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

COSCO : ενδιαφέρον για την απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Η θυγατρική της Cosco, Piraeus Container Terminal (PCT), διά στόματος του εμπορικού διευθυντή της, Τάσου Βαμβακίδη, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά δημοσίως το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της χθεσινής πρώτης ημέρας του συνεδρίου του Εconomist, «17th Roundtable with the Government of Greece-Overcoming Stagnation-Re-Igniting Greeces Potential», που, πραγματοποιήθηκε, με χορηγό επικοινωνίας τη «Ν», ο κ. Βαμβακίδης τόνισε ότι η Cosco ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Πειραιά και ότι θεωρεί ως καλύτερη μέθοδο για να ευνοηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη, την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ. ΟΛΠ Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι η PCT προχωρά σε νέες επενδύσεις, πέρα από αυτά που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό από λιμάνια όπως η Τουρκία. Ο ίδιος είπε πως θα συνεχίσουν τις επενδύσεις, μέχρι ο Πειραιάς να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ελ. Βενιζέλος : Παράνομη διακίνηση χρυσού

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα.
Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η απόπειρα αποστολής 425 κιλών ασήμι από την Ελλάδα στην Γερμανία από την ως άνω επιχείρηση, με πτήση της εταιρείας LUFTHANSA.
Οι Τελωνειακοί υπάλληλοι του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ να προβεί σε ελέγχους.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΤΑΠΕΠΑ : Νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου

                                                   
          Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο
              Πρόεδρος  : ΑΚΡΙΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
        Αντιπρόεδρος  : ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
  Γεν. Γραμματέας. : ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
   Αναπλ.Γεν.Γραμ. : ΖΩΡΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
                   Ταμίας  : ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ      
                  Έφορος  : ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
      Κοσμήτορας : ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
                Μέλος : ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
                Μέλος : ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
                Μέλος : ΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
                Μέλος : ΦΡΑΓΓΕΛΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

     

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ : ΟΕΤΕ – ΣΕΠΑ— ΣΕΘ

Μετά τις εξελίξεις που ακολούθησαν  την τακτική Γενική συνέλευση του ΣΕΠΑ  και την απόφαση για αδυναμία καταβολής από τον ΣΕΠΑ  του 30 % των καταλογισμένων συνδρομών του ΣΕΠΑ προς την ΟΕΤΕ  ο συνάδερφος Παναγιώτης Κλιμαντίρης μέλος και εκπρόσωπος της ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αντιδρώντας στην αντικαταστατική συμπεριφορά μελών του Δ.Σ της ΟΕΤΕ, απέστειλε στους ΟΕΤΕ – ΣΕΠΑ – ΣΕΘ  την πιο κάτω ανοιχτή επιστολή η οποία εκφράζει τις θέσεις της παράταξης .

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προκήρυξη Διαγωνισμού για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή

Ο Προϊστάμενος της Τελωνειακής Περιφέρειας Πειραιά προκηρύσσει  Διαγωνισμό για την απόκτηση  πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή της Τελωνειακής Περιφέρειας  Πειραιά  (άρθρου 5 του Ν718/77).
Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία Εξεταστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 της αριθμ. Δ19Γ 5046811 εξ 2012/12-12-2012 Α.Υ.Ο.
Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρα Σάββατο σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδοθεί από την Εξεταστική Επιτροπή, στο οποίο θα καθοριστεί
ο τόπος διενέργειάς του. Οι υποψήφιοι  πρέπει να υποβάλλουν το αργότερο μέχρι την 14η Ιουνίου 2013 στην Τελωνειακή Περιφέρεια Πειραιά (Δ/νση Τελωνείων Αττικής πλατεία Αγ. Νικολάου Πειραιάς)  τα απαραίτητα δικαιολογητικά 

   ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ    

Προκήρυξη

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Νεο Πειθαρχικό Συμβούλιο Εκτελωνιστών

Εδώ το Αρχείο


ΟΑΕΔ : Επίδομα ανεργίας και σε Εκτελωνιστές

Επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες αυτοτελώς απασχολούμενους ΟΑΕΕ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

ΣΤΗΝ ενεργοποίηση της καταβολής επιδόματος ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ μόνο για όσους δεν έχουν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχώρησε επιτέλους ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

Τελωνεία : Εντός των χρονοδιαγραμμάτων η απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών.

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την απλούστευση των εξαγωγικών διαδικασιών η οποία αποσκοπεί στο να μειωθούν ο εξαγωγικός χρόνος κατά 50% και τα κόστη κατά 20%, έως το 2015, κινείται η κυβέρνηση με τη συνεργασία της Task Force.