Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πολυεθνική πανηγυρίζει για άδεια Τελωνειακού Αντιπροσώπου


Μετά από επίμονες προσπάθειες των γερμανικών πολυεθνικών προκειμένου να γίνει η Χώρα μας ξέφραγο αμπέλι για το εισαγωγικό –εξαγωγικό εμπόριο  με στόχο αποκλειστικά το κέρδος,
βρήκαν στρωμένο χαλί από την ΤΡΟΙΚΑ και τώρα  ( δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους )
χαίρονται και  πανηγυρίζουν την αδειοδότηση τους σαν Τελωνειακοί αντιπρόσωποι .
Μια αδειοδότηση που σύμφωνα με το μνημόνιο μπορεί να την πάρει και η γιαγιά μου.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Πιλοτική εφαρμογή για τις Εξαγωγές

«Οδηγίες υποστήριξης ηλεκτρονικών διαδικασιών εξαγωγής -  Πιλοτική εφαρμογή στα Τελωνεία Αερ/να Ελ. Βενιζέλος, Ε΄ & ΣΤ΄ Πειραιά» 

Ρυθμίσεις για περιορισμό φυσικής παρουσίας εξαγωγέα / αντιπροσώπου στο τελωνείο. Άμεση δρομολόγηση των διασαφήσεων εξαγωγής. 

 τα εμπορεύματα, μετά την αποδοχή της διασάφησης και ανεξάρτητα από το εάν θα γίνει έλεγχος ή μη αυτών, τελούν υπό την επιτήρηση του τελωνείου και είναι στη διάθεσή του για ενδεχόμενο έλεγχο και δεν μπορούν αντικειμενικά να αλλοιωθούν ως προς την ποσότητα και το είδος τους από αυτά που έχουν δηλωθεί.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Καί ο Πρόεδρος στην COSCO

Μετά τις επισκέψεις μεγάλοδημοσιογράφων , Yπουργών και Πρωθυπουργού  . Έφτασε η ώρα του προέδρου της δημοκρατίας να επισκεφθεί την COSCO έτσι  τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά - Σ.Ε.Π.» θα επισκεφθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.  

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ο.Ε.Τ.Ε : Αψυχολόγητη ενέργεια

Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του Δ.Σ της ΟΕΤΕ μετά από πρόταση εκπροσώπου του ΣΕΘ προς το προεδρείο της  Ομοσπονδίας για παραιτήσεις με στόχο έκτακτο εκλογικό συνέδριο , Αντιδρώντας στην διπλή απόφαση των γενικών συνελεύσεων του ΣΕΠΑ περί αδυναμίας καταβολής ολοκλήρου του καταλογισμένου ποσοστού συμμετοχής στην ΟΕΤΕ

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις εξελίξεις  καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ την τέταρτη 29  Μαΐου στις 6 μ.μ.  προκειμένου να εξετάσουμε τα νέα δεδομένα και τον τρόπο αντίδρασης.

ΣΔΟΕ : Έρευνα για υποτιμολογήσεις αυτοκινήτων

Εξονυχιστικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ στις εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Ελλάδα μετά τη ρητή εντολή του υπουργού Οικονομικών
Γ. Στουρνάρα για τη διαπίστωση φοροδιαφυγής εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η εντολή δόθηκε μετά την αποκάλυψη της «ΗτΣ» για τα κόλπα που κάνουν κάποιες εισαγωγικές εταιρείες Ι.Χ. προσκομίζοντας στο τελωνείο πολύ χαμηλά τιμολόγια αγοράς των αυτοκινήτων από τα εργοστάσια, με αποτέλεσμα να γλιτώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ από το κάθε αυτοκίνητο ζημιώνοντας έτσι το ελληνικό δημόσιο.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Λιμάνι Πειραιά : Όταν μιλάνε οι αριθμοί.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για μεγαλύτερες παραχωρήσεις των ελληνικών λιμανιών σε ξένες πολυεθνικές,  υπερασπιζόμενοι την ανάγκη για μείωση του κόστους στη διακίνηση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου ως εμπλεκόμενοι  Εκτελωνιστές στον χώρο , παραθέτουμε  ενδεικτικά κόστη  των υπηρεσιών . Οι Αριθμοί δείχνουν  τα μακρόχρονα οφέλη  της  κυβερνητικής πολιτικής απο την παραχώρηση των υποδομών.

Με δυο ημέρες παραμονής  για 1 Container  το κόστος από  39,56 Ευρώ  στο αρχικό τιμολόγιο  της  ΣΕΠ (Cosco )  σήμερα έχει διαμορφωθεί στα 74,23 Ευρώ δηλαδή η αύξηση κόστους  της υπηρεσίας  επιβαρύνει το εισαγωγικό εμπόριο κατά  87,65 % 
Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι στα πλαίσια  της μετατροπής από   μονοπώλια σε ολιγοπώλια στα λιμάνια  την ίδια τιμολογιακή πολιτική ακολουθεί και ο ΟΛΠ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σ.Ε.Θ : Πρόταση για 24ωρη λειτουργία των τελωνείων

Πώς θα ενισχυθούν οι εξαγωγές από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 Το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους 5νθημερης εργασίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για την ανάπτυξη του λιμανιού και όλης της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα και γύρω από αυτό, πρέπει οπωσδήποτε το Β΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης να λειτουργεί 24ωρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ε.Ε.Π.Α : Καταστατική Γενική Συνέλευση

Με δυο προσκλήσεις της η Ε.Ε.Π.Α  μας καλεί :

1) Σε ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΉ  Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 και ώρα 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π  
2) Θα ακολουθήσει ετήσια Τακτική Γενική    Συνέλευση 

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Νέο Οργανόγραμμα Υπουργείου Οικονομικών και Τελωνεία.

Ενα ευέλικτο και κατά 50% συρρικνωμένο σε οργανικές μονάδες υπουργείο, με 3.000 λιγότερους υπαλλήλους που θα εξοικονομούν συνολικά περί τα 16 εκατ. ευρώ ετησίως, θα είναι το 2014 το νέο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο-οργανόγραμμα, που προβλέπει μικρά στρατηγεία για την παρακολούθηση των εσόδων και των δαπανών του Δημοσίου, με την υποστήριξη αρχιλογιστών, δικηγορικών γραφείων αλλά και καταρτισμένους από την αγορά ελεγκτές.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Φοροδιαφυγή των Mercedes και BMW

 Παρέμβαση Μαυραγάνη για την φοροδιαφυγή των Mercedes και BMW
 Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του newpost στο οποίο περιγράφεται η σκανδαλώδης φοροδιαφυγή των γερμανικών συμφερόντων Mercedes και BMW, η οποία προκαλεί «αιμορραγία» εκατομμυρίων ευρώ από τα κρατικά ταμεία της χώρας. 
 Ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να διερευνήσουν το θέμα, χαρακτηρίζοντάς το «μεγάλο σκάνδαλο».