Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Συνδικαλιστικές ανακατατάξεις

Την Τέταρτη 26 Ιούνη 2013 στα γραφεία του ΣΕΠΑ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση που προκλήθηκε από την συνδικαλιστική παράταξη ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  και που σύμφωνα με πληροφορίες μας συμμετείχαν  προσκεκλημένοι ( ως φυσικά πρόσωπα ) εκπρόσωποι  από  άλλες φιλικές παρατάξεις ( άστεγοι ) συνδικαλιστές του χώρου καi συνταξιούχοι εκτελωνιστες ??.
Εκεί δηλώθηκεη  διάλυση των παρατάξεων  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  και  ΠΑΣΚΕ  και  η δημιουργία  μιας νέας ( Διαπαραταξιακής Οργάνωσης )?? που ευελπιστεί να συμπεριλάβει  και άλλες δυνάμεις Το όνομα αυτής , ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ . Η νέα παράταξη έχει δημιουργήσει  ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην διεύθυνση http://www.enekta.gr/  και νέα εμβλήματα.
Παρακολουθούμε με προσοχή τις νέες παραταξιακές εξελίξεις
και τούς ευχόμαστε καλή συνδικαλιστική σταδιοδρομία.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Απεργία και η φιέστα για μισοτελειωμένο προβλήτα

«Νεκρώνει» την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι το λιμάνι του Πειραιά λόγω της στάσης εργασίας, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση και η κινέζικη εταιρεία Cosco διοργανώνουν μια φιέστα εγκαινίων του ημιτελούς ανατολικού προβλήτα ΙΙΙ, που δεν πρόκειται να ξεκινήσει να λειτουργεί πριν από το 2015.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ο Σ.Ε.Π.Α σε εκλογές

Η παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του συναδέρφου Δημήτρη Γκούζου της ΕΚΕΠΑ καθορίζει και τις μελλοντικές εξελίξεις στην πολύ σημαντική στιγμή για τον κλάδο, ο οποίος  μένει ουσιαστικά ακέφαλος , μ’ένα υπηρεσιακό Διοικητικό συμβούλιο  που σύμφωνα με το καταστατικό μας  πρέπει να προκηρύξει αρχαιρεσίες σε διάστημα ενός μηνός .
Από χθες το βράδυ με τη λήξη της συνεδρίασης του Δ.Σ του Σ.Ε.Π.Α  οι αναπληρωματικοί σύμβουλοι γίνονται έξι , πλειοψηφούν στο ένδεκαμελές Δ.Σ  και υποχρεώνουν ( σύμφωνα με το καταστατικό ) το προεδρείο να καθορίσει  σε διάστημα ενός μηνός Γενική Συνέλευση και εκλογές. Εδώ θέλουμε να θυμίσουμε  ότι συνολικά τα παραιτηθέντα μέλη του συμβουλίου ανέρχονται  σε  (δέκα εννιά ). Τραγικός αριθμός για τα συνδικαλιστικά μας δεδομένα που πρέπει να μας προβληματίσει.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

OETE : Αντίδραση για τους πανηγυρισμούς

Με ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιδρά και  η Ομοσπονδία Εκτελωνιστών της Ελλάδας στην παραπλανητική <<πανηγυρική >> διαφήμιση των Γερμανοκεντρικών συμφερόντων εταιρείας ταχυμεταφορών, σχετικά με τη μεγάλη χαρά της  για την κατάκτηση του τίτλου Τελωνειακού Αντιπροσώπου 
 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Διανομή κλειδαρίθμων με το ταχυδρομείο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013
Δελτίο Τύπου
Διανομή κλειδαρίθμων με το ταχυδρομείο
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, οι οποίοι υποχρεώνονται σε.....

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αντίποινα από την Κίνα για το αντιντάμπινγκ στα Φωτοβολταϊκά

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνααντιντάμπινγκ για τα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση κρασιά, μια ημέρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει δασμούς στους κινεζικούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες.
"Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαδικασία αντιντάμπινγκ για τα κρασιά της ΕΕ", τονίζει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου. Το Πεκίνο έχει ήδη απαντήσει με μέτρα εναντίον ευρωπαϊκών προϊόντων μετά την απόφαση της Ευρώπης για έρευνες και φόρους σε βάρος κινεζικών εταιρειών ή κινεζικών προϊόντων.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε προειδοποιήσει ότι οι "τιμωρητικοί" φόροι που ανακοίνωσε η ΕΕ "δεν ήταν πιθανό να προκαλέσουν μια φιλική αντίδραση από την πλευρά της Κίνας". Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να "εκτροχιάσει" τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες την επιβολή δασμών στους κινεζικούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, παρά τους δισταγμούς πολλών χωρών της ΕΕ και τους φόβους για εμπορικά αντίποινα από την Κίνα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει από τις 6 Ιουνίου δασμούς κατά 11,8%, οι οποίοι θα αυξηθούν στο 47,6% δυο μήνες αργότερα εάν η Επιτροπή δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με το Πεκίνο.

«Μπλόκο» των τελωνειακών στο νέο σταθμό κρουαζιέρας του ΟΛΠ ...

Οι τελωνειακοί αρνήθηκαν να λειτουργήσουν το νέο σταθμό κρουαζιέρας, με αποτέλεσμα τρία μεγάλα κρουαζιερόπλοια να εξυπηρετηθούν από τον ένα σταθμό, όπως κατήγγειλε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Πειραιά.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π. προς τον Κάρολο Παπούλια

Να επισκεφθεί ξανά τον ΟΛΠ, προκειμένου να σχηματίσει αντικειμενική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί, καλούν με ανοικτή επιστολή τους οι συνδικαλιστικές ενώσεις του Οργανισμού, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα την προβλήτα ΙΙ του container terminal, που έχει παραχωρηθεί στην COSCO (ΣΕΠ).
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

και ο Σ.Ε.Θ Απαντάει στην Γερμανικών συμφερόντων DHL

 ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΏΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

SETHLogoΜόνο έκπληξη μπορεί να μας δημιουργήσει η ανακοίνωση της DHL, Γερμανικών συμφερόντων, που κυκλοφορεί στους πελάτες και στο διαδίκτυο, παρ' όλα αυτά οφείλουμε να επαναλάβουμε και παράλληλα να διευκρινίσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο εξαγωγέα - εισαγωγέα εμπορευμάτων τα ακόλουθα :