Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Εξετάσεις για την πιστοποίηση επάρκειας εκτελωνιστή 2014

Διαγωνισμός για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας εκτελωνιστή της Τελωνειακής Περιφέρειας το άρθρου 5 του Ν.718/77, Πειραιά, που έχει έδρα τον Πειραιά, στη Διεύθυνση Τελωνείων Αττικής και περιλαμβάνει την Περιφέρεια Αττικής, τις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αργολίδας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και τις Π.Ε. Άνδρου, Θήρας, Κέας -Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Σύρου και Τήνου (τέως Νομό Κυκλάδων) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

ΣΕΠΑ : OXI στην πώληση του Ο.Λ.Π

Aντισυνταγματική η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ λέει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Αντίθετος στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) εμφανίζεται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ενώνεται  με τον Σύλλογο Εκτελωνιστών Πειραία Αθήνων  « και όλους, τους  φορείς του Πειραιά, οι οποίοι εγγράφως εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ Α.Ε.».

ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α. : Ανακοίνωση εν όψη εκλογών

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φίλοι Συνάδελφοι Εκτελωνιστές,
Σε μια κρίσιμη περίοδο, για την Κλαδική πορεία και τις επαγγελματικές μας προοπτικές και διεκδικήσεις, διεξάγονται σε λίγο οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας.
Ήδη απ’ τον περασμένο Οκτώβριο, βρίσκεται σε «νομική» ισχύ ο νέος Ενωσιακός Τελωνειακός Κώδικας (UCC-Καν.952/13), ο οποίος θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2016. Με βάση αυτό το «Πανευρωπαϊκό Τελωνειακό Σύνταγμα», θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις αντίστοιχες διαδικασίες, οι «ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ» (όπως πλέον θα ονομάζονται κι οι Εκτελωνιστές).

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πειραιάς : Κυκλοφοριακές αλλαγές σε χάρτες

Μονοδρομήσεις, Τραμ και τροποποιήσεις στο οδικό δίκτυο
Εκτεταμένες αλλαγές φέρνουν στο οδικό δίκτυ του Πειραιά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επέκτασης του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως το λιμάνι.
Βάση της πρότασης από την Αττικό Μετρό Α.Ε., μονοδρομούνται δρόμοι διπλής κυκλοφορίας,

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Κοινά μυστικά και απαντήσεις

Το ζήτημα της φοροδιαφυγής από το λαθρεμπόριο καυσίμων, η οποία υπολογίζεται σε περισσότερο από 1 δις ετησίως, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τη σύλληψη 19 ατόμων για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να παρακρατούσε ναυτιλιακό πετρέλαιο. 
Μελέτη των ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΠΕΚ περιέγραφε από το 2012 την πορεία του λαθραίου ναυτιλιακού καυσίμου και κατέληγε σε προτεινόμενες λύσεις.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Λ.Σ.Α : Επιστολή στο Υ.Ο για τα έξοδα Εκτελωνισμού

Προς
Υπουργείο Οικονομικών
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κο Θεοχάρη Χάρη
Προϊστάμενο Δ/νσης Βιβλίων και Στοιχείων, κο Σαΐτη Ευθύμιο

ΘΕΜΑ : Συγκεντρωτικές καταστάσεις εξόδων 2014.

 Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2014
Κύριοι,

με την παρούσα επιστολή θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις εξόδων.

Λόγω της διαφορετικότητας των δραστηριοτήτων των επαγγελματιών, της ασάφειας που επικρατεί όσον αφορά την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων των εξόδων (πχ εκτελωνιστές, ειδικά καθεστώτα πχ. πακέτα ταξιδιών) και κατά συνέπεια της δυσκολίας της καταγραφής και διασταύρωσής τους, θεωρούμε ότι η υποβολή τους θα πρέπει να θεωρηθεί δοκιμαστική και να μην επιφέρει πρόστιμα και κυρώσεις.

Για το λόγο αυτό, προτείνουμε την πιλοτική εφαρμογή της υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων εξόδων για έξι μήνες, από τον Ιούλιο 2014, ώστε να εξακριβωθεί η επίτευξη ή μη της εφαρμογής της αντιπαραβολής εσόδων - εξόδων. Από την άλλη, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις εσόδων συμφωνούμε να υποβάλλονται σε μηνιαία βάση, όπως ισχύει.

                                                         Με τιμή Για το Δ.Σ
                            Ο Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας
                   Κυριακόπουλος Νικόλαος                                    Πολίτου Μαρίνα

Πηγή :e-forologia.gr 

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τελωνειακό απόρρητο

 Αρ. πρωτ.: Δ19Α 5014837ΕΞ 15.4.2013
Τελωνειακό απόρρητο
Αθήνα, 15 Απριλίου 2013
Αρ. Πρωτ.: Δ19Α 5014837ΕΞ2013
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.
Δ/ΝΣΗ 19η ΤΕΛ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α'
Δ/ΝΣΗ 33η ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝΤαχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10
101 84 Αθήνα
Πληροφορίες: Δ. Μπουρίκος/Δ. Ράπτης
Τηλέφωνο: 210 6987456/210 7259326
FAX: 210 6987450
Email: d19diadi@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Τελωνειακό απόρρητο

Σε συνέχεια ερωτημάτων τελωνειακών αρχών, άλλων δημόσιων αρχών και συναλλασσόμενων- ιδιωτών για το τελωνειακό απόρρητο, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

οι Εκτελωνιστές δεν υπόκεινται σε Παρακράτηση φόρου.

Αρθρο 61.
Υπόχρεοι σε παρακράτηση - Κείμενο νόμου
Κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, οι φορείς γενικής κυβέρνησης ή κάθε φορολογούμενος που δεν έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιείται μέσω μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα, και προβαίνει σε πληρωμές σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 62, καθώς και οι συμβολαιογράφοι για τις συναλλαγές της περίπτωσης στ' του άρθρου 62 υποχρεούται σε παρακράτηση φόρου όπως ορίζεται στο άρθρο 64.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ε’ Τελωνείο : Λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή ....

Τσιγάρα απ' τη Μανίλα 
Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν  οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Συγκεκριμένα αξιοποιώντας πληροφορίες που  περιήλθαν στην Υπηρεσία , εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προήρχοντο από τη Kίνα και τη Μανίλα με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, κουβέρτες και  μεταλλικές καρέκλες κήπου.
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 412 χαρτοκιβώτια ήτοι 4.120.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας MARLBORO τα οποία είναι απομίμηση της γνωστής μάρκας, το δε δεύτερο 1.048 χαρτοκιβώτια ήτοι 10.480.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας ΜΑRBLE.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406,14 ευρώ .
Η έρευνα συνεχίζεται  για τον εντοπισμό των παραληπτών, των οποίων τα στοιχεία επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.