Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διαφημιστής της DHL ο Χατζηδάκης

Σε Ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης σε ειδική εκδήλωση για τις εξαγωγές με θέμα: «Οδικός χάρτης Διευκόλυνσης του Εξωτερικού Εμπορίου. Ένας χρόνος μετά. Παρόν και Μέλλον», που πραγματοποίηθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων στις 18 και 19 Μάρτη 2014  . 

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Συνένωση Δυνάμεων


Ενημερωτικό δελτίο 

Οι ανεξάρτητες συνδικαλιστικές παρατάξεις 
ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ             και ΑΝΑΚΤΗΣΗ       

 αναλογιζόμενοι τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις τόσο στην κοινωνία όσο και στις νέες επαγγελματικές δρομολογήσεις , συγκεράζοντας τις συνδικαλιστικές μας επιδιώξεις αποφασίσαμε τη συνένωση των δυνάμεων μας προτάσσοντας το Εκτελωνιστικό συμφέρον.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ερμηνευτική για τις δαπάνες των Εκτελωνιστών

Mε την ΠΟΛ.1078/17.3.2014 του Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠΟΙΚ  με θέμα " Οδηγίες για την υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών, από 1.1.2014 " διευκρινίζονται τα ακόλουθα,
Ειδικότερα,
* Υπόχρεοι σε υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, από 1.1.2014 και εξής, είναι:

Ο Σαμαράς πάλι στην COSCO

Σε ετοιμότητα το κινέζικο λιμάνι του Πειραιά με τα σημαιάκια στη θέση τους που μας θυμίζουν  σε τι έδαφος βρισκόμαστε, προκειμένου να υποδεχτούν τον Σαμαρά. (όχι τον Τρύφωνα) τον Αντώνη που έχει κάνει σπίτι του το κινέζικο λιμάνι. Εγκαινίων συνέχεια....
Σύμφωνα με πληροφορίες  στις 11 το πρωί θα υπογραφεί συμφωνία με κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ για την χρήση των εγκαταστάσεων της Cosco για τις επιχειρήσεις στη ΝΑ Ευρώπη.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΟΑΕΕ : Eπίδομα ανεργίας ελευθέρων επαγγελματιών

Τουλάχιστον τρία χρόνια ασφάλισης στον ΟΑΕΕ πρέπει να έχουν οι άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες, για να πάρουν το  επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ για τρείς μήνες έως και εννέα μήνες το πολύ (για ασφαλισμένους με 15 χρόνια ασφάλισης).

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

έναρξη διεργασιών για συνένωση δυνάμεων

Ενημερωτικό δελτίο 

Σήμερα 12 Μαρτίου 2014  στα γραφεία του Σ.Ε.Π.Α. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών από τις ανεξάρτητες εκτελωνιστικές παρατάξεις ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΑΝΑΚΤΗΣΗ ,προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει  ο κλάδος .
Αφού εξετάστηκαν θέσεις και κατατέθηκαν προτάσεις διαπιστώθηκε σε μεγάλο βαθμό ταύτιση απόψεων .
Αποφασίστηκε η συνέχιση των συζητήσεων και έναρξη διεργασιών στην κατεύθυνση της ανάγκης του κλάδου για  συνένωση δυνάμεων με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση  των προβλημάτων .
Σε αναμονή των εξελίξεων και με δεδομένη την ανάγκη της συνεισφοράς όλων των μελών των παρατάξεων, στη διαμόρφωση του προγράμματος για το μέλλον του επαγγέλματος, θα ακολουθήσουν προσκλήσεις και ανακοινώσεις.

E.E.Π.Α : Προκήρυξη θέσης εργασίας


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

O ΟΑΕΕ είναι για να προστατεύει τους ασφαλισμένους και όχι για να τους εξοντώνει

Με αφορμή το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά στους 350.000 οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Το Πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη επιβεβαιώνει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο όχι μόνο τα όσα έχει καταγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ για τις απαράδεκτες και εξοντωτικές «ρυθμίσεις» του ΟΑΕΕ αλλά είναι και στην ίδια κατεύθυνση με τα μέτρα που έχει προτείνει για τη βιωσιμότητα του Οργανισμού. Θα πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΕ να αντιληφθούν ότι ο ΟΑΕΕ είναι για να προστατεύει και να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του και όχι για να τους εξοντώνει και να τους ωθεί στον αφανισμό. Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει:
  • Πάγωμα (κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών εισφορών) δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τα αποπληρώσει μετά την 01-01-2016 και να εξεταστεί η δυνατότητα μεταφοράς ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου
  • Αποπληρωμή των οφειλών σε πολλές δόσεις από 01-01-2016  σε συνάρτηση του εισοδήματος του οφειλέτη χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων
  • Αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ
  • Αποδέσμευση της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2015
  • Ελεύθερη εκ μέρους του ασφαλισμένου επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι 31-12-2015 που αφενός δίνει τη δυνατότητα ενεργοποίησης χιλιάδων ανασφάλιστων και αφετέρου έσοδα στον ΟΑΕΕ σε ετήσια βάση περισσότερα από 540 εκατ. ευρώ
  • Αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 σε 40.000
  • Εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων : Συμπεράσματα ?

Σειρά δράσεων του Υπ. Οικ. στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη βελτίωση της λειτουργίας των τελωνείων
Το Υπουργείο Οικονομικών υλοποιεί κατά το τελευταίο έτος σειρά δράσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη βελτίωση της λειτουργίας των τελωνείων και την απλοποίηση των διαδικασιών τους. Η πρωτοβουλία αυτή που έχει αναληφθεί από την Ελληνική Τελωνειακή Διοίκηση, επικουρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τελωνείων (ΠΟΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και από εμπειρογνώμονες Ευρωπαϊκών Κρατών – Μελών, υπό τον συντονισμό της Task Force Greece. Η σημαντική βελτίωση που έχει επιτευχθεί ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες, επαληθεύτηκε πρόσφατα από τον ΠΟΤ, ο οποίος αξιολόγησε 3 τελωνεία και τις αρμόδιες κεντρικές τελωνειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Στην έκθεση αξιολόγησης του, o ΠΟΤ δίνει συγχαρητήρια στην Ελληνική Κυβέρνηση για την επιτυχή εφαρμογή των διεθνών τελωνειακών πρακτικών.

Στάση εργασίας στα λιμάνια την Τρίτη

Σε τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια (μέλη της ΟΜΥΛΕ), από τις 11.00 έως τις 15.00, προχωρά η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος την Τρίτη, ενώ παράλληλα διοργανώνει συγκέντρωση στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη (Πειραιά) και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

«Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, αδιαφορώντας για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αυτοκινητιστές φορτηγών : Αναστολή της Απεργίας

Στην αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου, προχώρησαν  σήμερα Σάββατο οι αυτοκινητιστές φορτηγών, ως ένδειξη «καλής θέλησης», απέναντι στην κυβέρνηση μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη, ότι υπάρχει βούληση από πλευράς της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα, οι αυτοκινητιστές, οι οποίοι είχαν εξαγγείλει απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από σήμερα, μετά από μια μαραθώνια πανελλαδική συνδιάσκεψη αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, την αναστολή της απεργίας, δίδοντας έτσι στην κυβέρνηση ένα διάστημα περίπου 25 ημερών για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Κέντρο Λαθρεμπορίου τσιγάρων το λιμάνι του Πειραιά

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από την Μαλαισία, με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, μέσω Τουρκίας εντόπισαν και κατέσχεσαν τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Τα δύο αυτά εμπορευματοκιβώτια εντοπίσθηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Κωνσταντινούπολη, όπου επρόκειτο να μεταφορτωθούν σε άλλο πλοίο με προορισμό το Port Said της Αιγύπτου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας και του Ε’ Τελωνείου Πειραιά εκφορτώθηκαν εγκαίρως.
Τα δηλωθέντα εμπορεύματα στα φορτωτικά έγγραφα ήταν συρταριέρες, ενώ οι διοργανωτές της διακίνησης των λαθραίων καπνικών, στις προσπάθειές τους για εξαπάτηση των Αρχών, είχαν οργανώσει τη μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν πλήρες με το δηλωθέν εμπόρευμα (πλαστικές συρταριέρες).

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Απεργία διαρκείας των αυτοκινητιστών φορτηγών


Απεργία διαρκείας από το ερχόμενο Σάββατο προαναγγέλλουν οι αυτοκινητιστές φορτηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες αυξήσεις στα διόδια, και ταυτόχρονα καλούν την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς από φορτηγά ξένων χωρών και από ΙΧ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), «τα αρμόδια υπουργεία παρά τις επανειλημμένες - επί μια δεκαετία - δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, αθέτησαν τις υποσχέσεις και δεν προχώρησαν στη λήψη κανενός μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση.