Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Οριστικό ΟΧΙ στην παρακράτηση φόρου 20% στους Εκτελωνιστές

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στη Διαύγεια η εγκύκλιος με την οποία καθορίζεται σε ποια επαγγέλματα θα διενεργείται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 20% και σε ποια δεν θα γίνεται.

  1.  Στις αμοιβές για τεχνικά έργα περιλαμβάνονται οι αμοιβές που καταβάλλονται σε εργολήπτες κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται για παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται όμως με την εκτέλεση και ολοκλήρωση των έργων αυτών.
  2.  Με τον όρο αμοιβές διοίκησης, νοούνται οι αμοιβές διοικητικής υποστήριξης οργάνωσης, αναδιοργάνωσης στις οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
  •  Οι αμοιβές που καταβάλλονται για την παρακολούθηση της οικονομικής πορείας και της θέσης στην αγορά της επιχείρησης
  •  Αμοιβές που καταβάλλονται για τη διενέργεια εσωτερικών ελέγχων και γενικά την εποπτεία διαφόρων τμημάτων και λειτουργιών της επιχείρησης
  •  Αμοιβές που καταβάλλονται για την οργάνωση, κατασκευή ή προσαρμογή και λειτουργία του κατάλληλου software με σκοπό την καταγραφή, ανάλυση και γενικά παρακολούθηση των συναλλαγών κλπ
Στις αμοιβές αυτές, δεν περιλαμβάνονται οι αμοιβές διευθυντών ή μελών ΔΣ εταιρείας ή κάθε άλλου νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας οι οποίες αποτελούν εισόδημα από μισθωτή εργασία.
3.      Στις αμοιβές για συμβουλευτικές ή παρόμοιες υπηρεσίες, περιλαμβάνονται οι αμοιβές που καταβάλλονται εξαιτίας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, στις οποίες προέχει το στοιχείο της συμβουλής ή της επιστημονικής καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, δηλαδή επαγγέλματα που με τις διατάξεις του ν. 2238/1994 χαρακτηρίζονταν ως ελευθέρια επαγγέλματα. ΠΡΟΣΟΧΗ: όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ στις διατάξεις περί παρακράτησης, οι αμοιβές αντιπροσώπων, πρακτόρων, μεσιτών κλπ από αμοιβές ή προμήθειες για τη σύναψη σύμβασης προμήθειας από αλλοδαπά εργοστάσια ή αλλοδαπούς οίκους οποιασδήποτε φύσης υλικού, μεταφορέων, μεσιτών, πρακτόρων, διαμεσολαβητών, εκτελωνιστών, φωτορεπόρτερ, διαφημιστών επιχειρήσεων που έχουν σαν αντικείμενο ασφαλιστικές δραστηριότητες, εφόσον αυτές εκδίδουν εκκαθαρίσεις με τις αμοιβές των συνεργατών τους, προς τους συνεργάτες τους (ασφαλιστικούς πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους κτλ) αμοιβές για υπηρεσίες φασόν, προώθησης προϊόντων και γενικά οι αμοιβές που με τον ν. 2238/1994 χαρακτηρίζονταν ως εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις και στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η υποβολή μηδενικής δήλωσης παρακρατούμενου φόρου.

 εδώ η ΠΟΛ.1120/25/04/2014

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΣΕΠΑ : Ψήφισμα για τήν πώληση του ΟΛΠ

 
 



ΠΕΙΡΑΙΑΣ 08/04/2014
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΘΗΝΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ  -  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                              
Το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ αποτελεί πλέον εθνικό λιμάνι , πηγή πλούτου και ανάπτυξης  για όλη τη χώρα.
Είναι αδιανόητο , μετά από τόσες  θυσίες και κόπους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ , να επιχειρείται η ολοκληρωτική πώληση του .
Σήμερα που θεωρητικά η ΧΩΡΑ επιχειρεί να ξεφύγει από τη στενωπό της οικονομικής  κρίσης και να βαδίσει ξανά στα μονοπάτια της ανάπτυξης  και της δημιουργίας, δεν πρέπει  το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ να  παραχωρηθεί σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα, όταν ακόμα εκκρεμεί η απάντηση της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σχετικα  με τους κανόνες υγιούς  ανταγωνισμού μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ.
Οι εκτελωνιστές του ΠΕΙΡΑΙΑ και της ΑΘΗΝΑΣ  πάνω από έναν αιώνα είναι από τους καθημερινούς χρήστες του λιμανιού , καθημερινοί υπερασπιστές  του Δημόσιου  συμφέροντος, καθημερινοί υπερασπιστές  των εμπορικών συναλλαγών.
* ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ  ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
* ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΑΥΞΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ.
* ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΘΗΝΑΣ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Kατάργηση της υποχρέωσης επικυρωμένων αντιγράφων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ &
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 03 Απριλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων
Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποιεί στο σύνολο του Δημοσίου την κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων από τους ενδιαφερόμενους, στο σύνολο των συναλλαγών τους με όλο το Δημόσιο.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΟΕΤΕ Επιστολή και Υπόμνημα στο Υ.Ο

Επιστολή  της ΟΕΤΕ με αποδέκτη τον (υφυπουργό) Μαυραγάνη (αρμόδιο) σε θέματα Τελωνείων  και ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ
με Θέμα: Η κατάσταση στο επάγγελμα των εκτελωνιστών  μετά την τροποποίηση του νόμου 718/77 , οι επιπτώσεις στη λειτουργία των τελωνειακών διαδικασιών και οι προοπτικές ενόψει της εφαρμογής από 1-6-2016 του Ενωσιακού Τελωνειακού  Κώδικα  (ΕνΤΚ) που θεσπίσθηκε από τον κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου αριθ. 952/2013 (L 269)
ΕΔΩ η Επιστολή
ΕΔΩ το Υπόμνημα 

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Εκτελωνιστές: δεν ισχύει η παρακράτηση φόρου 20%

 Πρωταπριλιάτικο αστείο λογιστών αποδεικνύεται η εγκύκλιος που διακινήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, όπως ενημερώθηκε και ο ίδιος από τις υπηρεσίες του, εγκύκλιος θα υπάρξει καθώς το θέμα της παρακράτησης φόρου στα τεχνικά και άλλα επαγγέλματα είναι μείζον, ωστόσο το περιεχόμενό της δεν θα είναι αυτό που εμφανίστηκε στην πρωταπριλιάτικη εγκύκλιο.