Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εναρξη του πληροφοριακού συστήματος ΑΤΛΑΣ «ασφαλιστικό βιογραφικό»

Από σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2014 ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων στο «ασφαλιστικό βιογραφικό», δηλαδή στην επαγγελματική διαδρομή και τα ένσημα, που με τη χρήση προσωπικού υπολογιστή, αποκτούν ενημέρωση 5,35 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος «Άτλας» του Υπουργείου Εργασίας.
Στην παρουσίαση του νέου συστήματος ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε ότι ήδη έχει ψηφιοποιηθεί το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων για τα τελευταία 21 χρόνια, ενώ έως το τέλος του 2015, θα έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994. Επίσης, στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουν συγκεντρωθεί συγκεκριμένα περισσότερες από 22,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από την 1η Ιανουαρίου 1994 μέχρι σήμερα, δίνοντας στους εργαζόμενους της χώρας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση μέσω ατομικών ψηφιακών λογαριασμών στο «ασφαλιστικό μας προφίλ».

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεκτονικές Πληρωμές ( Ημερίδα στο Ε.Β.Ε.Π)

Σε σημερινή ενημερωτική ημερίδα που έγινε στο Ε.Β.Ε.Π  αναφέρθηκαν από τον Κο Τσουμπρή Βασίλη  από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Τελωνείου  της Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ και τα βασικά σημεία της Ηλεκτρονικής Πληρωμής των Τελωνειακών επιβαρύνσεων μέσω του ICISnet .
Η εφαρμογή θα λειτουργήσει πιλοτικά  έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015 και από τον Μάρτη του 2015 θα έχουμε πλήρη εφαρμογή.
Κατά την σύνταξη του παραστατικού πρέπει να δηλώνετε ο τρόπος πληρωμής και στην περίπτωση της ηλεκτρονικής πληρωμής όταν το παραστατικό θα βρίσκεται σε κατάσταση ( υπό πληρωμή ) θα εκτυπώνεται Ταυτότητα πληρωμής η οποία μπορεί να είναι και ομαδοποιημένη , δηλαδή να αφόρα περισσότερα του ενός παραστατικά ανεξάρτητα τελωνείου . Με  βάση την εντολή πληρωμής θα εξοφλείται μέσω τραπέζης .
(Με την προϋπόθεση ότι η μεσολαβούσα τράπεζα έχει δυνατότητα άμεσης προώθησης της πληρωμής) θα υπάρχει και η αποδέσμευση από το ICISnet και απελευθέρωση του εμπορεύματος με την έκδοση της άδειας εξόδου .
Τηλέφωνα επικοινωνίας   Ηλεκτρονικό Τελωνείο :   210-4802236
                                         Τελωνειακές Εφαρμογές :   210-4802401
 
Εδώ το Video της Ημερίδας :

OETE: Νέο Προεδρείο

Σήμερα έγινε  συγκρότηση σε σώμα  των νεοεκλεγέντων μελών  στη διοίκηση της ΟΕΤΕ προκειμένου να  εκλεγεί νέο προεδρείο . 

Στην πρώτη μυστική ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου με συντριπτική πλειοψηφία  εκλέχτηκε ο συνάδερφος Γιώργος Παναγιωτόπουλος  ο οποίος και δεν αποδέχτηκε τη θέση .
Στις επόμενες ψηφοφορίες οι απόψεις  της πλειοψηφίας συνέπεσαν   με αποτέλεσμα να έχουμε την πιο κάτω σύνθεση .

Ευχόμαστε στη μονοπαραταξιακή διοίκηση  συγχαρητήρια  και καλή δύναμη.
 

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

O.E.T.E : Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκαν  σήμερα οι εργασίες του 35ου Τακτικού Συνεδρίου της Ο.Ε.Τ.Ε με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο διαμορφώνεται όπως πιο κάτω  :


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έγινε ανταλλαγή απόψεων και τοποθετήσεις των συνέδρων για την πορεία των κλαδικών θεμάτων και το μέλλον του επαγγέλματος.
Ψηφίστηκαν τα πορίσματα του συνεδρίου και ο προϋπολογισμός της ΟΕΤΕ για τα επόμενα τρία έτη .

Εδώ φωτογραφίες απ’ το συνέδριο.. :
Edit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html PostEdit Html Post

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

O.E.T.E : Έναρξη εργασιών 35 τακτικού συνεδρίου


Ξεκίνησε σήμερα  στις 9: 30    στην αίθουσα  Συνεδρίων  " ΡΟΔΟΣ " του ξενοδοχείου "Athens Ledra ", Λ. Συγγρού 115  Αθήνα το 35ο  Τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών της Ελλάδας  με εκλογή προεδρείου για το συνέδριο και εφορευτικής επιτροπής.
Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα κατατέθηκε ο Διοικητικός και Διαχειριστικός απολογισμός οι οποίοι μετά από τοποθετήσεις των συνέδρων εγκρίθηκαν με μυστική ψηφοφορία.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε  με θέματα του κοινωνικού και ασφαλιστικού τομέα και με συζήτηση επαγγελματικών θεμάτων (Διεθνές επίπεδο)
Το συνέδριο διεκόπη στις 7 : 30 περίπου και θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο 13-12-14 με ώρα έναρξης 9: 30 το πρωί

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πανελλαδικό Συνέδριο της Ο.Ε.Τ.Ε από Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

 
   Παρασκευή,  Σάββατο  και  Κυριακή ( 12, 13 & 14 Δεκεμβρίου  2014  αντίστοιχα )
θα  πραγματοποιηθεί  το  35ο  ( τακτικό )  Πανελλαδικό  Συνέδριο της     Ο.Ε.Τ.Ε
    στην αίθουσα  Συνεδρίων  " ΡΟΔΟΣ " του ξενοδοχείου " Athens Ledra ",
  Λ. Συγγρού 115  Αθήνα.  Με ώρα έναρξης εργασιών  9: 30 πρωινή της Α' ημέρας.  
Το  συνέδριο   είναι   ανοιχτό  και   μπορούμε   να   το  παρακολουθήσουμε  όλοι.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο.

Αποτελέσματα των εξετάσεων για πιστοποίηση επάρκειας Εκτελωνιστή

http://1.bp.blogspot.com/-tD7T2Iaji20/Uw-Owna0SHI/AAAAAAAAEyA/AQElGgaeoDA/s1600/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83.jpg

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποίησης επάρκειας Εκτελωνιστή που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 από την Τελωνειακή περιφέρεια Πειραιά  στο πανεπιστήμιο του Πειραιά
Εδώ οι πινάκες των αποτελεσμάτων