Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΟΑΕΕ : Αναβολή χρόνου έναρξης μηνιαίας καταβολής εισφορών

     Από τον ΟΑΕΕ εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση σχετικά με την Αναβολή  επ’ αόριστον  της έναρξης μηνιαίας καταβολής εισφορών    

 




Αθήνα, 24.04.2015 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                       
             ΟΑΕΕ
      ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ      


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΑΒΟΛΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Ο χρόνος έναρξης της μηνιαίας καταβολής εισφορών αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος.
Η καταβολή των εισφορών θα συνεχιστεί προσωρινά σε διμηνιαία βάση, μέχρι την επίλυσή τους.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ο Χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας

Στον θρόνο της Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά αναδείχθηκε στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας  . Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εντυπωσιακός στον τελικό του οργάνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονπελιέ.
Εκτέλεσε άψογα ένα πρόγραμμα στο ύψιστο επίπεδο δυσκολίας, γεγονός που του εξασφάλισε 15.866 βαθμούς και το χρυσό μετάλλιο.
Ο Πετρούνιας εκθρόνισε τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιαζίν, ο οποίος με 15.566 βαθμούς αναδείχθηκε ισόπαλος στο δεύτερο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Γάλλο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ.
Η διάκριση αυτή ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενο για τον Πετρούνια, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα διεθνώς στην ενόργανη γυμναστική. Το 2013 είχε μοιραστεί με τον Αμπλιαζίν την πρώτη θέση στους κρίκους στο Παγκόσμιο του Λα Ρος, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε το όνομά του σε άσκηση με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς.

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ξαφνικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια στα τελωνεία

Απροειδοποίητους ελέγχους στους χώρους εκτελωνισμού και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία εκτελούν μικτά κλιμάκια κατόπιν απόφασης του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη. Η απόφαση ελήφθη μετά από συσκέψεις του υπουργού με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και του Λιμενικού.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

TAXUD : Επαγγελματική επάρκεια Εκτελωνιστών

 
                                                     

TAXUD/UCC-IA/2014-4  
of 04 March 2015
                                                     

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ)
για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων για την εφαρμογή ορισμένων διατάξεων του κανονισμού (ΕΕ) αριθ 952/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του ενωσιακού τελωνειακού κώδικα


σελίδα 25

Άρθρο 27
Πρακτικά κριτήρια επάρκειας ή επαγγελματικών προσόντων
[άρθρο 39 στοιχείο δ) του κώδικα]

1. Το κριτήριο που προβλέπεται στο άρθρο 39 στοιχείο δ) του κώδικα θεωρείται ότι πληρούται, εάν ικανοποιείται οποιαδήποτε από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) ο αιτών ή το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τα τελωνειακά θέματα του αιτούντος ανταποκρίνεται σε ένα από τα ακόλουθα πρακτικά κριτήρια επάρκειας:
i) αποδεδειγμένη πρακτική εμπειρία τουλάχιστον τριών ετών σε τελωνειακά θέματα·
ii) πρότυπο ποιότητας σε σχέση με τελωνειακά θέματα εγκεκριμένο από ευρωπαϊκό οργανισμό τυποποίησης·
β) ο αιτών ή το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τα τελωνειακά θέματα του αιτούντος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς εκπαίδευση που καλύπτει την τελωνειακή νομοθεσία, συνάδει και σχετίζεται με τον βαθμό συμμετοχής του σε τελωνειακές δραστηριότητες και παρέχεται από οποιονδήποτε από τους παρακάτω φορείς:
i) τελωνειακή αρχή ενός κράτους μέλους·
ii) εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρισμένο, ως προς την παροχή παρόμοιων πιστοποιήσεων, από τις τελωνειακές αρχές ή από οργανισμό κράτους μέλους υπεύθυνο για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης·
iii) επαγγελματική ή εμπορική ένωση αναγνωρισμένη από τις τελωνειακές αρχές ενός κράτους μέλους ή διαπιστευμένη στην Ένωση για την παροχή παρόμοιων πιστοποιήσεων.
2. Σε περίπτωση που το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για τα τελωνειακά θέματα του αιτούντος αποτελεί συμβεβλημένο πρόσωπο, το κριτήριο που προβλέπεται στο άρθρο 39 στοιχείο δ) του κώδικα θεωρείται ότι πληρούται, εάν το συμβεβλημένο πρόσωπο είναι οικονομικός φορέας εγκεκριμένος για τελωνειακές απλουστεύσεις, σύμφωνα με το άρθρο 38 παράγραφος 2 στοιχείο α) του κώδικα (AEOC).


Το πρωτότυπο κείμενο

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΟΑΕΕ : Ανακοίνωση για τη ρύθμιση οφειλών

Από Σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξη στη νέα ρύθμιση οφειλών και οι οφειλέτες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στη ρύθμιση υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες την 2η Μαρτίου 2015.
Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι τις 100, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ, ενώ ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών.