Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή από τον συνάδελφο Γιάννη Βελιώτη

  Από τον συνάδελφο Συνταξιούχο Εκτελωνιστή   και εκδοτη της εφημεριδας  o Εκτελωνιστής  ” Κύριο Γιάννη Βελιώτη λάβαμε την πιο κάτω επιστολή και την παρουσιάζουμε αυτούσια .  Με την ευκαιρία θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και από αυτή τη σελίδα για την μεγάλη του πρόσφορα στον κλάδο μας  και τις πάντα  χρήσιμες  παραινέσεις  του.



 ΑΓΑΠΗΤΟΙ  ΦΙΛΟΙ  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΕΣ                                        
 Λεγραινά   19-10-2017

Παίρνω  το θάρρος να γράψω αυτή την επιστολή ορμώμενος από την απέραντη αγάπη μου προς τον κλάδο, πού ακόμα σιγοκαίει μέσα μου, αν κι έχω παροπλιστεί τόσα χρόνια. Απομακρυσμένος  αναγκαστικά  από τους αγαπημένους χώρους των τελωνείων και κυρίως από τους οργανισμούς μας, που με τόση αγάπη και σεβασμό  συμπαραστάθηκα με τον κλαδικό μας τύπο (Ο ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ) σε όλη την επαγγελματική μου ζωή, εξακολουθώ  να ενδιαφέρομαι ακόμα !   Στη συνέχεια της επιστολής αυτής θα σας αποκαλώ συναδέλφους γιατί  έτσι σας νοιώθω . Αφορμή για την παρέμβασή μου αυτή είναι η «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ» που διάβασα  στην ιστοσελίδα «ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ». Η  ανάγνωση αυτού του κειμένου με ξαναγύρισε χρόνια πίσω και αναλογίζομαι με πόνο τα τραγικά λάθη πού κάναμε και το πόσο πληγώθηκε και ζημιώθηκε ο κλάδος από την παραταξιακή αρρώστια πού μας  μάστιζε. Παραδώσαμε  την δύναμή μας και την δημιουργική μας ορμή στην κομματική και φανατική αλαζονεία.  Έφτανε ένα «γαλάζιο»  χάιδεμα για να καταψηφιστεί μια δημιουργική πρόταση. Μια «πράσινη» παρέμβαση ήτανε αρκετή ώστε συνάδελφοι να ζημιώσουν τον κλάδο καταψηφίζοντας πρωτοποριακές πρωτοβουλίες. Αρκετοί δε,  πού είχαν ταχθεί στο συνδικαλιστικό τιμόνι με «κόκκινο» χρώμα,  δε δίσταζαν  να χαλάσουν φιλίες και να θάψουν επαγγελματικά οράματα. Ο ίδιος φανατισμός  βέβαια, τύφλωνε τους κομματικούς εραστές και των υπολοίπων αποχρώσεων  ροζ, μαύρο κλπ. Συνάδελφοι,  παραλάβαμε  ένα επάγγελμα δομημένο πάνω σε πρωτοπόρους  και στιβαρούς οργανισμούς,  ΣΕΠΑ- ΕΕΠΑ- ΤΣΕ- ΤΑΠΕΠΑ- ΜΕΚΛΑΜΕ- ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ-  ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ  κλπ. Ιδρώσαμε αρκετοί  από μας να διατηρήσουμε  τους οργανισμούς, αυτούς  που σήμερα απολαμβάνετε,  χωρίς όμως να καταφέρουμε να τους  μεγαλώσουμε, να τους επεκτείνουμε ή να ιδρύσουμε καινούργιους από τις τόσες προτάσεις πού είχανε υποβληθεί. Το μόνο πραγματικό  αξιοσημείωτο έργο επί των ημερών μας ήτανε η ανέγερση του κτηρίου του ΤΑΠΕΠΑ και αυτό, από  το πάθος του Προέδρου του Δημήτρη  Τσατσαρώνη και του Γραμματέα του, Γιώργου Ζωγράφου, που κατάφεραν να αποσπάσουν την καταλυτική απόφαση της αποδέσμευσης χρημάτων του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α από τις στενοκέφαλες τότε κυβερνήσεις. Αναφέρω το παράδειγμα χωρίς να  επεκταθώ και σε άλλα πρόσωπα που συνέβαλλαν βέβαια  σ’ αυτό το έργο,  για να τονίσω  πως  το πείσμα για δημιουργία και η αγνόηση  των κομματικών και παραταξιακών  παρεμβάσεων έφερε επιτέλους θετικό αποτέλεσμα ! 
Φίλοι μου, μην επαναλαμβάνετε τα καταστροφικά δικά μας λάθη, πετάξετε από πάνω σας τις παραταξιακές λεοντές  και αφιερωθείτε μόνο στην συλλογική δημιουργία.  Αξίζει να τονίσω πως ο  κλάδος των εκτελωνιστών είχε το μεγαλύτερο κύρος από όλα τα σωματεία, την τιμιότερη πορεία και ανέδειξε λογοτέχνες,  πολιτικούς,  επιχειρηματίες, καλλιτέχνες  που με πολύ καμάρι  απολαμβάνανε την   εκτίμηση και την αγάπη όχι μόνο του Πειραϊκού κόσμου αλλά και της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Χαλκίδας και όλων των πόλεων όπου είχαν δραστηριότητα  εκτελωνιστές. Σας βεβαιώνω ότι τίποτα δεν  θα σας επιστραφεί από την προσφορά σας σε κόμματα και παρατάξεις. Θα ξεζουμιστείτε, θα αποδυναμώσετε τον κλάδο και θα εισπράξετε απαξίωση, αχαριστία  και μαρασμό. Θα μπορούσα να αναφέρω λάθη και παραλήψεις πού δίχασαν τον κλάδο και ανέκοψαν δημιουργικές σκέψεις και προτάσεις,  μα σέβομαι τη φιλοξενία. ΑΦΙΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ δημιουργία και χαρίστε τη δύναμη της νιότης σας  μόνο σ ’αυτήν· μη σπαταλάτε τον χρόνο  σας σε  κομματικές πρόσκαιρες νίκες  γιατί αφήνουν  πίσω τους πληγές! Καταλάβετε πως μόνο μονιασμένοι, απαλλαγμένοι από επιρροές μπορείτε να βελτιώσετε την τωρινή  σας ζωή μα και  την μελλοντική,  φροντίζοντας από τώρα   για μια αξιοπρεπή  πορεία ως συνταξιούχοι. Είναι  η κατάλληλη ώρα. Μην ολιγωρείται και μη σπαταλάτε την δημιουργική σας πνοή  για ανούσιες αντεγκλήσεις. Μπορείτε και πρέπει να ενωθείτε και να  δουλέψετε για τον κλάδο και μόνο.  Δηλαδή για εσάς τους ίδιους! Πιστέψτε με, σας  νοιάζομαι  πολύ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !