Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της ΟΕΤΕ αύριο στην ΕΡΤ . Δεμένη η υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Αύριο και περι ώρα 09:00π.μ., ο Πρόεδρος της ΟΕΤΕ θα συμμετέχει στο πάνελ των συζητήσεων της πρωινής εκπομπής της ΕΡΤ1, ως προσκεκλημένος.
Το θέμα πιθανότατα και κατά κύριο λόγο, θα είναι η τροπή που πήρε το ζήτημα για τη γνωστή υπόθεση του «χρυσού».

Σημερινή ειδησιογραφία για το θέμα :

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με non paper, πήρε θέση στην όλη υπόθεση, αναφέροντας πως την όλη “επιχείρηση Ριχάρδος” από την αρχή μέχρι και το τέλος της την επόπτευαν αρμόδιοι Εισαγγελείς οι οποίοι μάλιστα έδωσαν και συγχαρητήρια για την έκβαση της.
Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν πως -όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της δικογραφίας που είδαν το φως της δημοσιότητας-  υπάρχουν ορισμένα δεδομένα που “δένουν” την “υπόθεση Ριχάρδος”. Ως τέτοια αναφέρουν:
Δεδομένο πρώτο: Οι πλάκες χρυσού που “έφευγαν” στην Τουρκία, μέσω τουριστικών λεωφορείων, δεν περνούσαν από το τελωνείο ως οφείλεται από την Νομοθεσία, καθώς ήταν κρυμμένες μέσα σε ασυνόδευτα δέματα. Κατά συνέπεια -λένε οι αστυνομικές πηγές- δεν είχαν καταγραφεί στο τελωνείο.
Δεδομένο δεύτερο: Κάθε νόμιμη πλάκα χρυσού που εξάγεται, εν προκειμένω στην Τουρκία όπου υπάρχει τελωνειακή ένωση, πρέπει να φέρει την απαραίτητη σφραγίδα. Επίσης θα πρέπει να έχει χυτευθεί σε νόμιμο χυτήριο και να συνοδεύεται από τα απαραίτητα παραστατικά, όπου διαφαίνεται η νομιμότητα προέλευσης του χρυσού και κυρίως τα φασματογραφήματα και οι εκθέσεις για την καθαρότητά του.
Δεδομένο τρίτο: το χυτήριο που λειτουργούσε στα Εξάρχεια ήταν παντελώς παράνομο και δεν διέθετε καμιά νόμιμη άδεια, πόσο μάλλον την δυνατότητα σφράγισης των πλακών χρυσού που χυτευόταν.
Δεδομένο τέταρτο: Ο επονομαζόμενος και “καμπούρης” που είχε “καμπουριάσει” από την μεταφορά χρυσού και συνελήφθη στον Έβρο γιατί δεν περνούσε τις ασφράγιστες πλάκες χρυσού από το τελωνείο;
Αυτά είναι τα δεδομένα τα οποία επικαλούνται οι αστυνομικές Υπηρεσίες που χειρίστηκαν την “υπόθεση Ριχάρδος” και όπως προαναφέρθηκε την θεωρούν “δεμένη” και… δεδομένη.

Πηγή : απόσπασμα από newsit.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !