Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Στάσεις εργασίας Τελωνειακωνν Υπαλήλλων

Προβλήματα στα εμπορικά λιμάνια της χώρας θα δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες μετά από την απόφαση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας σε όλες τις τελωνειακές μονάδες, εκτός αυτών, που λειτουργούν σε 24ωρη βάση, δηλαδή στις αίθουσες επιβατών των διεθνών λιμένων και αερολιμένων κ.α.



Σε όλες τις άλλες τελωνειακές μονάδες οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 7/12 και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 16/12 και θα πραγματοποιούνται  από ώρα 05:00 έως 07:30 και από ώρα 15:30 έως 20:00, δηλαδή 2,5 ώρες πριν την έναρξη του κανονικού ωραρίου και 4,5 ώρες μετά τη λήξη αυτού.
Ανάμεσα στα αιτήματα των τελωνειακών είναι η καθιέρωση δυνατότητας απογευματινής υπερωριακής εργασίας τουλάχιστον 40 ωρών, η πρόβλεψη αυξημένου ωρομισθίου για την αποζημίωση υπερωριακής απογευματινής εργασίας, νυκτερινής ή ημερήσιας Κυριακών και λοιπών εξαιρέσιμων ημερών κ.λ.π., τη θεσμοθέτηση ενός ευέλικτου και άμεσου σε απόδοση συστήματος καταβολής στους Τελωνειακούς Υπαλλήλους  των πρόσθετων δαπανών στις οποίες υποβάλλονται για έξοδα κίνησης, σίτισης, επικοινωνίας κλπ κατά τη διεκπεραίωση της εκτός τελωνειακών καταστημάτων προσφερόμενης εργασίας τους κ.α.
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία με επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ζητάει να εξαιρεθούν οι τελωνειακοί από την εργασιακή εφεδρεία



πιο κάτω η ανακοίνωση της ΟΤΥΕ



Δ  Ε  Λ  Τ  Ι  Ο         Τ   Υ  Π  Ο  Υ

     Κατόπιν της  ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για το νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση και την απαξίωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας,  τις δραματικές μειώσεις των αποδοχών μας που φέρνουν τους συναδέλφους μας στα όρια της εξαθλίωσης και της ανέχειας, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, κατά την συνεδρίαση του στις 30-11-11 αποφάσισε την προκήρυξη οκτώ (8) ημερήσιων στάσεων εργασίας, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 και στη συνέχεια στις 8, 9, 12, 13, 14, 15 16 Δεκεμβρίου 20111 από ώρας 05.00 π.μ. έως την έναρξη του ωραρίου (07.30 π.μ.) και από ώρα 3.30 μ.μ. έως την 8.00 μ.μ.

Δ  Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε
-Την καθιέρωση δυνατότητας απογευματινής υπερωριακής εργασίας τουλάχιστον σαράντα (40) ωρών, προκειμένου να είναι σε θέση οι τελωνειακές υπηρεσίες να ανταποκριθούν τόσο στα αιτήματα των συναλλασσομένων  για εκτέλεση τελωνειακών εργασιών πέραν του προβλεπομένου ωραρίου όσο και στις ανάγκες ολοκλήρωσης των τελωνειακών ελέγχων και λοιπών υπηρεσιακών υποχρεώσεων βάσει της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.   
-Την πρόβλεψη αυξημένου ωρομισθίου για την αποζημίωση υπερωριακής εργασίας, απογευματινής, νυκτερινής, Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον υψηλό βαθμό ευθύνης των Τελωνειακών Υπαλλήλων για την παροχή εργασίας αυξημένης σπουδαιότητας και τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας τους.
-       Τη θεσμοθέτηση ενός ευέλικτου και άμεσου σε απόδοση συστήματος καταβολής στους Τελωνειακούς Υπαλλήλους των πρόσθετων εξόδων που υποχρεώνονται για την εκτός του τελωνειακού καταστήματος εργασία τους.   

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ                     ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !