Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΟΛΘ: Ενταση διοίκησης - εργαζομένων



Ένταση στις σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων του ΟΛΘ, φέρνει η εφαρμογή των περικοπών στις αποδοχές, που προβλέπει ο νόμος για τις εισηγμένες ΔΕΚΟ. Οι χειριστές του ΟΛΘ ξεκίνησαν χθες αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα και τις υπερωρίες, από σήμερα συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι τεχνικοί, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των λιμενεργατών και των διοικητικών υπαλλήλων με στόχο τη λήψη ανάλογων αποφάσεων.


Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι ενώ στη διάρκεια του σχετικού διαλόγου είχαν καταρχάς συμφωνήσει για περικοπές κατά το μεγαλύτερο μέρος στις πρόσθετες αποδοχές, η διοίκηση χωρίς προειδοποίηση εφήρμοσε μεγαλύτερες περικοπές, από αυτές που προβλέπει ο νόμος, στις τακτικές αποδοχές τους.

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, χαρακτήρισε στη «Ν» ψευδή και συκοφαντική την παραπάνω κατηγορία και δήλωσε ότι οι μειώσεις δεν ξεπερνούν το 12% στις καθαρές αποδοχές, ότι οι εργαζόμενοι δεν κατέθεσαν καμία πρόταση για την εφαρμογή του νόμου και ότι η μη εφαρμογή του επιφέρει ποινικό αδίκημα για τη διοίκηση της εταιρείας.

Η διοίκηση του ΟΛΘ έστειλε χθες εξώδικο στο Σωματείο Χειριστών-Οδηγών Μηχανημάτων του ΟΛΘ, με το οποίο σε ήπιο τόνο τους καλεί να συνεχιστεί η διαδικασία του διαλόγου και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, στο οποίο το Σωματείο ετοιμάζεται να απαντήσει επίσης με εξώδικο.

ΠΗΓΗ:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΒΑΣΩ ΒΕΓΙΡΗ - vveg@naftemporiki.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !