Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

IFGBA : ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

IFCBA, Ottawa, 1 Ιουνίου, 2012 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εκτελωνιστικών Ενώσεων (IFCBA) πραγματοποίησε τη διετή παγκόσμια συνδιάσκεψη της, με τίτλο "Το Μέλλον της Τελωνειακής Συμμόρφωσης: Επιχειρηματικά μοντέλα και Στρατηγικές" στην Αθήνα, Ελλάδα, από 8-12 Μαΐου, 2012.
Τις συνόδους της συνδιάσκεψης παρακολούθησαν συμμετέχοντες από όλες τις γωνιές του κόσμου, όπως η Αργεντινή, η Κίνα, ο Καναδάς, η Κορέα, το Μεξικό και η Νιγηρία, επιτρέποντας στην IFCBA να παρέχει μια σφαιρική ματιά στη συμμόρφωση και την εξυπηρέτηση των πελατών.
Παράλληλα με την παγκόσμια συνδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της IFCBA εξέλεξε νέα ομάδα στελεχών, συμπεριλαμβανομένων, του Προέδρου Γιώργου Ζωγράφου (Ελλάδα) και των Managing Directors, Pedro Bequengue (Angola), Shantanu Bhadkamkar (India), Soo-Ung Lee (Korea), Vito L. Totorizzo (Italy) και Miohel Vallee (Canada). Όλα τανεοδιορισθέντα στελέχη, θα υπηρετήσουν διετή θητεία.

"Οταν συγκεντρώνονται οι εκτελωνιστές, το πάθος και ο ενθουσιασμός τους για το επάγγελμα τους είναι ιδιαίτερα εμφανή. Είναι εύκολο να δει κανείς γιατί τόσοι πολλοί εισαγωγείς βασίζονται στους Εκτελωνιστές για τη διευκόλυνση του εμπορίου," λέει ο νέος Πρόεδρος Γιώργος Ζωγράφος. "Ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος της IFCBA, προσβλέπω στη συνέχιση του έργου μας, ως η φωνή των Εκτελωνιστών παγκοσμίως και των πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που βασίζονται στην τεχνογνωσία και την εμπειρία τους."
Το Διοικητικό Συμβούλιο της IFCBA, καθορίζει τις κατευθύνσεις της ένωσης για τον επόμενο χρόνο και θα επικεντρωθεί στη δημιουργία βάσης γνώσεων όσον αφορά τη ρύθμιση των εκτελωνιστών και τη διαχείριση των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων του Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (ΑΕΟ) και των επιπτώσεων τους στις επιχειρήσεις στις χώρες μέλη, μέσω έρευνας και ανάλυσης των ευρημάτων.
Η IFCBA συνεχίζει να εργάζεται προς την ενίσχυση της κατανόησης του ρόλου του εκτελωνιστή στη διευκόλυνση του εμπορίου και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του εμπορίου. Η IFCBA είναι η μόνη οργάνωση που εκπροσωπεί τις απόψεις των εκτελωνιστών σε παγκόσμια βάση και η γραμματεία της εή/αι εγκατεστημένη στην Καναδική Ένωση Εκτελωνιστών.
  • Το Μέγιστο Δημοσιονομικό - Τελωνειακό και Εκτελωνιστικό γεγονός του Πλανήτη πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 8 έως 11 Μαΐου 2012, με οργανώτρια Ομοσπονδία την Ο.Ε.Τ.Ε. σε συνεργασία και υπό την αιγίδα της IFCBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Εκτελωνιστών).
    Οι εργασίες της κορυφαίας αυτής Επαγγελματικής μας εκδήλωσης, διεξήχθησαν στη μεγάλη αίθουσα συγκεντρώσεων του Ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL των Αθηνών, οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, 161 21 Αθήνα (όπισθεν Ξενοδοχείου HILTON).
    Οι εισηγήσεις - συζητήσεις ήτανε καθαρά δημοσιονομικού κι επαγγελματικού (Εκτελωνιστικού) περιεχομένου, πάνω στο βασικό πνεύμα: «Ο ρόλος των Τελωνείων στο σημερινό παγκόσμιο περιβάλλον και ο αντίστοιχος ρόλος κι η αξιοποίηση των Εκτελωνιστών στην ορθή - ασφαλή - ταχύτερη και οικονομικότερη διακίνηση των αγαθών».
    Στην Παγκόσμια αυτή Συνδιάσκεψη παρέστησαν (εκτός των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών), μεγάλες προσωπικότητες του Τελωνειακού, Εμπορικού κι Οικονομικού κόσμου και γενικότερα κάθε συναρμόδιας πλευράς.
    Η μεγάλη συμμετοχή των Ελλήνων Εκτελωνιστών συνέβαλε  στη βελτίωση της εικόνας και του εκτοπίσματος του Eθνικού Επαγγελματικού μας χώρου και την εξύψωση του Κύρους των Ελληνικών Εκτελωνιστικών Συνδικαλιστικών Οργάνων (Ο.Ε.Τ.Ε., Σύλλογοι, κ.λπ.).
    Ταυτόχρονα αποτέλεσε μοναδική εμπειρία ζωής και βελτίωσης για όλους τους συμμετέχοντες Έλληνες Εκτελωνιστές ως προς τις γνώσεις και ικανότητες που διαθέτουν, έναντι όλων των Οικονομικών Φορέων της χώρας, υπηρετώντας διαχρονικά το Δημόσιο συμφέρον, το εισαγωγικό κι εξαγωγικό εμπόριο και τη βιομηχανία.
    Ιδιαιτέρως βελτιωμένο (έναντι προηγούμενων Παγκόσμιων Συνεδρίων) ήταν το ύψος της οικονομικής συμμετοχής στις εργασίες της Συνδιάσκεψης, ως αποτέλεσμα σχετικών συνεννοήσεων της Ο.Ε.Τ.Ε. με την IFCBA.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !