Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτελωνιστές : ΑΠΟΧΗ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Καθολική η σημερινή ΑΠΟΧΗ από τους χώρους εργασίας σήμερα.
Στην Τελωνειακή Περιφέρεια Αττικής έφτασε το 99 % .  Διασπασμένη η κινητοποιηση του ΣΕΠΑ αφού κάποιοι αποφάσισαν να εκτελέσουν το κομματικό τους καθήκον αντί του κλαδικού . Ικανοποιητική η συμμετοχή στην κινητοποίηση αλλά όχι μαζική. Μεγάλοι απόντες ακόμα και οι συνδικαλιστές των παρατάξεων   
ΕΚΕΠΑ   ΔΑΚΜΕ   -   ΟΜΟΝΟΙΑ



ΕΜΠΟΡΟΙ : Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών

ΕΘΝΙΚΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ   ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 Δελτίο Τύπου - Ανοιχτή Επιστολή  προς τον   Υπουργό Οικονομικών

 Ημ/νία Δημοσίευσης:26/09/2012

«Όχι άλλη επιμήκυνση στο παρόν φορολογικό σύστημα ζητά η ΕΣΕΕ και απαντά στις διαρροές του ΥΠΟΙΚ με ανοιχτή επιστολή»

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτελωνιστές : Ραντεβού στην Κοραή την Τετάρτη

Συμμετέχοντας στην μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης οι Εκτελωνιστές δίνουμε ραντεβού στον πεζοδρόμο της οδού Κοραή  ( είσοδος έξοδος μετρό ) στις 12 :00 το μεσημέρι . Εκεί θα βρίσκονται οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ καθώς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών Της Ελλάδας . Η παρουσία όλων μας είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μην περάσουν τα αντικοινωνικά μέτρα που χαλκεύονται αυτό το διάστημα.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτελωνιστές: ΑΠΟΧΗ την Τετάρτη. Τεωνειακοί : Tριήμερη απεργία

Η Ομοσπονδία Εκτελωνιστών της Ελλάδας καλεί τα μέλη της σε Αποχή από τους χώρους δουλειάς και ζητάει συμμετοχή στο μεγάλο Συλλαλητήριο την Τέταρτη  26 Σεπτεμβρίου 2012.

Επίσης συμμετοχή στην  Απεργία της  Τέταρτης έχει  δηλώσει Η Ομοσπονδία Tελωνειακών της Ελλάδας  προκηρύσσοντας και 48ωρη απεργία για Πέμπτη και Παρασκευή 27 & 28 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώτος ο Γιώργος στον διαγωνισμό του Erasmus


 Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Erasmus για νέους επιχειρηματίες. Ο συνάδερφος εκτελωνιστής Γιώργος Σκαφιδάς και με τη δική σας συνδρομή κέρδισε την πρώτη Θέση στην κατάταξη . Περιμένοντας τα επίσημα  αποτελέσματα του ευχόμαστε πάντα πρωτιές και επαγγελματικές επιτυχίες .


             ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΓΙΩΡΓΟ


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτελωνιστές : ΑΠΟΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Όλες οι Επιχειρήσεις και τα Καταστήματα ΚΛΕΙΣΤΑ  την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

 


Το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεδρίαση στις 19/9/2012 αποφάσισε να συμμετάσχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με μαζική παρουσία στις συγκεντρώσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων και καταστημάτων έως τις 15:00 το μεσημέρι.Αυτή θα είναι η πρώτη αντίδραση στα μέτρα που αναμένεται να αποφασισθούν και τα οποία θα διευρύνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία.Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η Μεγάλη πτώση της Ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Υποβαθμίζεται έτσι και η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Σταδιακά φτωχοποιείται η χώρα και περιθωριοποιείται στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον.  Ιδιαίτερα επικίνδυνες και οι συνέπειες στο Ασφαλιστικό και Υγειονομικό σύστημα και στα Δίκτυα Κοινωνικής Προστασίας.Η παντελής δε έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής οπισθοδρομεί επικίνδυνα την χώρα και αποτρέπει κάθε σκέψη για επένδυση.


H απόφαση αυτή της ΓΣΕΒΕΕ  δεσμεύει και τους Έλληνες Εκτελωνιστές σύμφωνα με την απόφαση στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο  της Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών της Ελλάδας . Περιμένουμε Ανακοίνωση Κάλεσμα από την ΟΕΤΕ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας δικός μας άνθρωπος στον διαγωνισμό του Erasmus

Πρόκειται για τον συνάδερφο εκτελωνιστή από την Θεσσαλονίκη Γιώργο Σκαφιδά,o οποίος τολμά και συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Erasmus για νέους επιχειρηματίες. Με το video του  προβάλει  την επαγγελματική δραστηριότητα του Έλληνα Εκτελωνιστή και ζητάει την βοήθεια μας για την πρόκριση της συμμετοχής του .

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΕΛΩΝΕΙΑ : Mετά τη στάση εργασίας πέφτει το σύστημα ?


                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  Γ.Γ.Π.Σ

                          Μη διαθεσιμότητα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών

Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΓΠΣ, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει, αντικαθιστά το σύνολο των κεντρικών υποδομών με νέα σύγχρονα συστήματα στο πλαίσιο του έργου «DataCenter».
Η μετάπτωση της παραγωγικής λετουργίας του υπάρχοντος κέντρου δεδομένων στις νέες υποδομές, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 13/9/2012 έως τη Δευτέρα 17/9/2012.
Ως εκ τούτο δεν θα είναι διαθέσιμες οι Ηλεκτρονικές  Υπηρεσίες των Τελωνείων στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

O.T.Y.E : Φοροδιαφυγή και Λαθρεμπόριο στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές .




ΠΡΟΣ:   Υπουργό Οικονομικών
                κ. Ιωάννη Στουρνάρα 
    
 ΚΟΙΝ.: 1) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
                κ. Χρήστο Σταϊκούρα 
               2) Υφυπουργό Oικονομικών
                κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
               3)Γενικό Δ/ντή Τελωνείων και Ε.Φ.Κ.
                κ. Κωνσταντίνο Νηχωρίτη
 ΘΕΜΑ: «Πρόταση για την καταπολέμηση και πρόληψη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου  στους τομείς του ΦΠΑ και των ΕΦΚ στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές» 

ΤΕΛΩΝΕΙΑ :ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ   Ο.Τ.Υ.Ε

            Συνάδελφοι,

       Στις 06-09-2012 συγκλήθηκε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων που σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Σ.Ε.Π.Α 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πείραιώς Αθηνών συμμετέχει στήν 10η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α υπο την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στον Πειραιά 
( Πλατεία Κοραή ) με στόχο τη διάδοση των αρχών της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού τα οποια σήμερα περισσοτερο απο ποτέ, εχει ανάγγη η σύγχρονη κοιωνία μας.