Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ελ. Βενιζέλος : Παράνομη διακίνηση χρυσού

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο των ελέγχων της παράνομης διακίνησης χρυσού, ενεχυροδανειστηρίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, πραγματοποίησε έλεγχο σε επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, η οποία δεν παρουσίαζε εμπορική δραστηριότητα.
Αφορμή για τον έλεγχο αποτέλεσε η απόπειρα αποστολής 425 κιλών ασήμι από την Ελλάδα στην Γερμανία από την ως άνω επιχείρηση, με πτήση της εταιρείας LUFTHANSA.
Οι Τελωνειακοί υπάλληλοι του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, ειδοποίησαν το ΣΔΟΕ να προβεί σε ελέγχους.
Από τους ελέγχους προέκυψε ότι, άτομο Γερμανικής υπηκοότητας που επρόκειτο να ταξιδέψει με πτήση της LUFTHANSA στην Γερμανία, κατείχε 7,185 κιλά χρυσού με φορολογικά στοιχεία της ως άνω επιχείρησης και επίσης κατείχε το χρηματικό ποσό των 293.435 ευρώ.
Τα 425 κιλά ασήμι, τα 7,185 κιλά χρυσού και τα μετρητά ύψους 293.435 ευρώ, κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγείται, με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

                                            Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

       «Διπλό χτύπημα στους παράνομους διακινητές ρευστών διαθεσίμων και πολύτιμων μετάλλων (χρυσό και ασήμι) στο Τελωνείο Αερολιμένα ‘Ελευθέριος   Βενιζέλος’»

            Στις 11 Απριλίου 2013, Υπάλληλοι του τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Αερολιμένα ‘Ελ. Βενιζέλος’ στα πλαίσια των καθημερινών ελέγχων που πραγματοποιούν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της δασμοφοροδιαφυγής και της παράνομης διακίνησης πολύτιμων μετάλλων, ανακάλυψαν και δέσμευσαν τετρακόσια είκοσι πέντε (425) κιλά με ασήμι στο σταθμό  εμπορευμάτων του Τελωνείου, που προοριζόταν για αποστολή στη Γερμανία, με παραστατικά  εταιρείας στην Αθήνα που φερόταν να έχει άλλη δραστηριότητα. Αργά το απόγευμα εντοπίστηκε ο αποστολέας, ένας 31χρονος Γερμανός υπήκοος λίγο πριν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό το Μόναχο. Στην κατοχή του βρέθηκαν επτά κιλά και εκατόν ογδόντα πέντε γραμμάρια (7,185)  χρυσού και περίπου τριακόσιες (300) χιλιάδες ευρώ καθώς και παραστατικά της ίδιας εταιρείας, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση του χρυσού, του ασημιού και των χρημάτων.
       Παράλληλα, είχε ζητηθεί  η συνδρομή του Σ.Δ.Ο.Ε για περαιτέρω έλεγχο στην  αναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ότι ήταν ανύπαρκτη.
          Η Ομοσπονδία μας συγχαίρει τους  Υπαλλήλους για την επιτυχία τους και καλεί όλους τους συναδέλφους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την πάταξη του λαθρεμπορίου και της δασμοφοροδιαφυγής. 

                                      Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Υ.Ε.

                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΙΜΠΟΝΙΑΣ                             ΕΛΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !