Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Πολυεθνική πανηγυρίζει για άδεια Τελωνειακού Αντιπροσώπου


Μετά από επίμονες προσπάθειες των γερμανικών πολυεθνικών προκειμένου να γίνει η Χώρα μας ξέφραγο αμπέλι για το εισαγωγικό –εξαγωγικό εμπόριο  με στόχο αποκλειστικά το κέρδος,
βρήκαν στρωμένο χαλί από την ΤΡΟΙΚΑ και τώρα  ( δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους )
χαίρονται και  πανηγυρίζουν την αδειοδότηση τους σαν Τελωνειακοί αντιπρόσωποι .
Μια αδειοδότηση που σύμφωνα με το μνημόνιο μπορεί να την πάρει και η γιαγιά μου.
Αδειοδότηση χωρίς πιστοποίηση . Χωρίς διασφάλιση του δημοσιονομικού συμφέροντος . Χωρίς επαγγελματική κατάρτιση . Χωρίς τεκμηριωμένη κατοχύρωση  των δικαιωμάτων που απορρέουν από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο.
Μιλάνε για μείωση του κόστους τελωνειακών διαδικασιών τη στιγμή που οι ηλεκτρονικές διαδικασίες από μόνες  τους έχουν μειώσει το κόστος περισσότερο από 50 % , κάτω από τις διαχρονικές μεθοδικές προσπάθειες των πιστοποιημένων επαγγελματιών ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ .
Δεν μας λένε τίποτα για το εισαγωγικό εμπόριο, που επίσης ισχύει η αντιπροσώπευση τους.
Για την αξιόπιστη ενημέρωση των εμπλεκομένων στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο,
Παραθέτουμε το νόμο 718 /77 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, που . Από την μια προβλέπει  πιστοποίηση με εξετάσεις  για να αποδειχθεί  η επαγγελματική κατάρτιση ,συνεπικουρούμενη από μια σειρά προϋποθέσεις για τη διασφάλιση του δημοσιονομικού συμφέροντος   και του εισαγωγικού- εξαγωγικού εμπορίου και αυτή η πιστοποίηση μεταφράζεται  - ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ - .
Από την άλλη κατ’ επιταγή της ΤΡΟΙΚΑΣ   αδειοδοτήται η γιαγιά μου και οποιοιδήποτε άλλος με στόχο  να διασφαλιστούν κυρίως τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών αφενταδων.-
 Παναγιώτης Μελιγκοτσίδης

ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΗΣ

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Τελωνειακός Αντιπρόσωπος




Παραθέτουμε δελτίο τύπου του Σ.Ε.Π.Α



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο, την ανακοίνωση γνωστής πολυεθνικής εταιρίας, γερμανικών συμφερόντων, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ταχυμεταφορών και η οποία (ανακοίνωση) αναφέρεται στην απόκτηση, από την εν λόγω εταιρεία, της ιδιότητας του Τελωνειακού Αντιπροσώπου.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε και παράλληλα να διευκρινίσουμε στον εμπορικό κόσμο, τον οποίο διαχρονικά ο Εκτελωνιστικός Κλάδος υπηρέτησε με πνεύμα εξαιρετικής συνεργασίας, τα ακόλουθα:

1. Οι Εκτελωνιστές, είναι ο μοναδικός Κλάδος, ο οποίος διαθέτει Πιστοποίηση Τελωνειακού Αντιπροσώπου. Οι υπόλοιποι που κάνουν χρήση του όρου «Τελωνειακός Αντιπρόσωπος» δεν κατέχουν την πιστοποίηση που προβλέπουν οι «πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις» και συνεπώς την αντίστοιχη φερεγγυότητα έναντι του εμπορικού κόσμου και του Δημοσίου για την ασφαλή και ορθή διεκπεραίωση των συναλλαγών.

2. Ο Κλάδος των Εκτελωνιστών, συναισθανόμενος την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας την τελευταία τριετία, έχει προχωρήσει, χωρίς φανφάρες, σε εκπτώσεις των τιμολογίων τους, που αφορούν τελωνειακές διαδικασίες. Ο εμπορικός κόσμος, τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές, έχει εισπράξει ήδη τη διαφορά και δεν συγκινείται από προσφορές και εκπτώσεις ποσοστών που διαφημίζονται χωρίς μέτρο σύγκρισης.

3. Οι Εκτελωνιστές – Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι, συμμετέχουν στην Επιτροπή Προώθησης και Διευκόλυνσης των Εξαγωγών του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης που σημαίνει ότι, η απλούστευση των διαδικασιών στις Εξαγωγές, που θα ξεκινήσει από 3/6/2013, έγινε και με δικές τους προτάσεις, με τη συνεργασία τους και με τη σύμφωνη γνώμη τους.

4. Από τον Απρίλιο του 2012, οι Εκτελωνιστές – Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι καταθέτουν τα παραστατικά εξαγωγής, μέσω πιστοποιημένου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών SERVER του Σ.Ε.Π.Α. και με τον τρόπο αυτό, προσφέρουν στους πελάτες τους ταχύτητα, αμεσότητα και ασφάλεια στην διεκπεραίωση των διαδικασιών εξαγωγής.

5. Οι Εκτελωνιστές – Πιστοποιημένοι Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός Κλάδος που, όλα αυτά τα χρόνια, διαθέτει την τεχνογνωσία, ώστε να προασπίζει τόσο το δημοσιονομικό συμφέρον όσο και τα συμφέροντα του εξαγωγικού εμπορίου, εφοδιάζοντας τους πελάτες τους με τα κατάλληλα πιστοποιητικά για τη διεκπεραίωση των εξαγωγών τους. Το παραπάνω αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η χώρα μας δεν έχει κατηγορηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για παραβάσεις του συνόλου περί εξαγωγών νομοθεσίας.

6.  Η ευθύνη του Πιστοποιημένου Εκτελωνιστή – Τελωνειακού Αντιπροσώπου είναι άμεση, έναντι του Δημοσίου και του πελάτη του, μη αναγόμενη σε τρίτους.
  
Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ

Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας
ΑΝΔΡΕΑΣ  ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ
ΣΟΦΙΑ  ΦΡΑΓΚΟΥ

5 comments :

  1. Σε ένα πρόσφατο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο υπογράφει ο Κος Θεοχάρης με αριθμό πρωτοκόλλου 5019610/21-05-13 δίδονται οδηγίες προς "Ναυτιλομένους" για την υποστήριξη των Νέων Ηλεκτρονικών διαδικασιών εξαγωγής.
    Στην σελίδα 6 του ανωτέρου εγγράφου αναφέρει :
    "Για να είναι εφικτές οι διευκολύνσεις που παρέχονται από το νομικό και διαδικαστικό πλαίσιο στις εξαγωγές , πέρα από τις ενέργειες και τις ρυθμίσεις σε επίπεδο τελωνειακής διοίκησης απαιτείτε πρώτιστα η γνώση και η κατανόηση των κανόνων τελωνειακού δικαίου από τους εξαγωγείς και τους αντιπροσώπους τους προκειμένου να επιλέγουν την ορθή τελωνειακή διαδικασία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιατί δεν λέτε ποια είναι η πολυεθνική ; Φοβάστε ή ντρέπεστε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεύτερον : γιατί δεν αναφέρετε ξεκάθαρα πού ακριβώς υπάρχει το σχετικό δημοσίευμα (την πηγή σας δηλ) ; και τρίτον, γιατί δεν λέτε ορθά - κοφτά πως το σχετικό δημοσίευμα που αναφέρει αυτήν την πολυεθνική είναι σκέτη παραπληροφόρηση (αφού δεν υπάρχει καν "άδεια" τελ. αντιπροσώπου !!!) ; Πείτε ξεκάθαρα πως λένε ψέματα και παραπληροφορούν τον κόσμο. Γιατί δεν το λέτε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας παραθέτω το σχετικό link με το δελτίο τύπου της DHL: http://www.dhl.gr/el/press/releases/releases_2013/local/052913.html
    Ξεκάθαρα λένε ψέματα και κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους πιστοποιημένους εκτελωνιστές-τελωνειακούς αντιπροσώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω μιλαμε για Οscar υποκριτικης (ή υποκρισιας?) και ως ειθισται, θα ασχοληθουμε με το αν αναφερεται ή οχι η DHL με το ονομα της. Εν πασει περιπτωση, ο νοων νοειτω μιας και στο τελος οπως λεει και ο Μηλιωκας, θα μας πουνε και μ........ες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !