Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διαφημιστής της DHL ο Χατζηδάκης

Σε Ομιλία του ο Κωστής Χατζηδάκης σε ειδική εκδήλωση για τις εξαγωγές με θέμα: «Οδικός χάρτης Διευκόλυνσης του Εξωτερικού Εμπορίου. Ένας χρόνος μετά. Παρόν και Μέλλον», που πραγματοποίηθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων στις 18 και 19 Μάρτη 2014  . 
Μεταξύ των άλλων δήλωσε: 
...................
 Ανοίξαμε το επάγγελμα του εκτελωνιστή και υιοθετήσαμε την έμμεση αντιπροσώπευση  στις τελωνειακές διαδικασίες. Ένας εξαγωγέας μπορεί πλέον να εξάγει, κάνοντας μόνος του τις διαδικασίες ή με τη βοήθεια τρίτου προσώπου που εκείνος επιθυμεί, χωρίς την υποχρεωτική διαμεσολάβηση εκτελωνιστή, μειώνοντας έτσι το κόστος.
.........................
Τα μέτρα αυτά αποδίδουν. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από το εξωτερικό όσο και από τους εξαγωγείς και την αγορά. Χαρακτηριστικά αναφέρω την DHL, την εταιρία ταχυμεταφορών, που με ανακοίνωσή της επισήμανε πως η απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών, της έδωσε την ευκαιρία να μειώσει τις τιμές της έως και 50% και να μειώσει το χρόνο εκτελωνισμού, κατά μία ημέρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων πιστοποίησε τις θετικές αλλαγές στις τελωνειακές διαδικασίες, στην πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης που έκανε για τη χώρα μας.
Με λίγα λόγια ο Χατζηδάκης μας λέει πως αν οι εξαγωγείς  χρησιμοποιούσαν τις γιαγιάδες τους να διεκπεραιώσουν τις εξαγωγές τους , το ICISnet θα ανταποκρινότανε .
Αν δεν υπήρχαν οι επαγγελματίες εκτελωνιστές να στηρίξουν το νέο σύστημα με τα απαραίτητα εργαλεία που δημιούργησαν , αυτός τώρα θα πανηγύριζε.
Όσο για κόστη , καλύτερα να μη μιλήσουμε  ….
Οι εξαγωγείς  βεβαίως ξέρουν το πραγματικό τους συμφέρον, δεν υιοθέτησαν αυτό το μέτρο ….περί απελευθέρωσης  και το απαξίωσαν στην πράξη.   Το τραγικό είναι ότι και ο ίδιος Χατζηδάκης δεν τα πιστεύει αυτά που λέει  , συμφώνα με αυτά που έχει δηλώσει στο παρελθόν. 
εδω δήλωση του ίδιου από τα επίσημα πρακτικά του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη συζήτηση  για τα τελωνεία 2013 και τον Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα.
.............., επιμείναμε αρκετοί συνάδελφοι και εγώ προσωπικά να υπάρχει σαφώς καθορισμένο το κριτήριο των πρακτικών προτύπων ή επαγγελματικών προσόντων για τα άτομα που επιθυμούν να ασκήσουν τη δραστηριότητα του τελωνειακού αντιπροσώπου. Και αυτό γιατί αναγνωρίζεται έτσι η χρησιμότητα του επαγγέλματος, αναγνωρίζονται οι αξιόλογες υπηρεσίες που προσφέρουν, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στις ίδιες τις τελωνειακές αρχές, και, κυρίως, διασφαλίζονται εγγυήσεις ασφάλειας και προστασίας για τα συμφέροντα των συναλλασσόμενων.  
Τώρα γιατί ο ίδιος έγινε διαφημιστής  της Γερμανικής πολυεθνικής DHL   ?
είναι απλό  μιλάμε για συμφέροντα  των  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΓΕΡΜΑΝΩΝ και  ΤΡΟΙΚΑ 

Παλαιότερη σχετική ανάρτηση :Χατζηδάκης και επιτροπές λιβανίζουν την DHL

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !