Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ξανά Χρυσός ο Πετρούνιας!

Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα ανεβαίνοντας στην κορυφή στους κρίκους.
Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος θα επιστρέψει απ’ τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συνεχίζοντας τη συλλογή μεταλλίων μετά και την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 
Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους κρίκους, πραγματοποιώντας εξαιρετικό πρόγραμμα -που προκάλεσε ενθουσιασμό στις εξέδρες του γηπέδου- και κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση. 
Ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.633 βαθμούς και πήρε με διαφορά το χρυσό μετάλλιο. Πίσω του έμεινε ο Ρώσος Ιγκνάτιεβ (15.333), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Τσολάκ με 15.133. 

Η εξέλιξη του τελικού
Ο Ρώσος Νικίτα Ιγκνάτιεβ έβαλε από νωρίς ψηλά τον πήχη, καθώς αγωνίστηκε πρώτος και συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς. Ακολούθησε ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραντιβίλοβ, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη και πήρε χαμηλή βαθμολογία, που τον άφηνε εκτός μεταλλίων, ενώ με 15.133 βαθμολογήθηκε ο Τούρκος Τσολάκ, διεκδικώντας ένα μετάλλιο. Χαμηλά έμεινε και ο Γάλλος αθλητής, οπότε απέμεναν οι Στέπκο και Πετρούνιας για να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Αζέρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 15.000 βαθμούς, με αποτέλεσμα ο Έλληνας γυμναστής να κρατά την τύχη στα χέρια του. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 15.633 βαθμούς, ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ο ελληνικός εθνικός ύμνος ήχησε στη "National Gymnastics Arena".
Η κατάταξη του τελικού:
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.633
ADVERTISEMENT
2. Νικίτα Ιγκνάτιεβ (Ρωσία) 15.333
3. Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 15.133
4. Όλεγκ Στέπκο (Αζερμπαϊτζάν) 14.466
5. Γκιγιόμ Ογκουλιαρό (Γαλλία) 14.033
6. Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 13.866

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !