Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΠΣΣΕΤΑ: Ιδρυτική Διακήρυξη Νέας Παράταξης

Από το Συνάδελφο συνταξιούχο εκτελωνιστή κ. Γιάννη Λεκκό λάβαμε την πιο κάτω διακήρυξη της νεοϊδρυθείσας παράταξης και την δημοσιεύουμε αυτούσια.

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ & ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ 
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι Εκτελωνιστές,
   Σε δύο (2)περίπου μήνες, θα έχουμε αρχαιρεσίες για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας.
  Η απερχόμενη Διοίκηση του ΠΑ.Σ.Σ.Ε.Τ.Α., αν και ξεκίνησε τη θητεία της με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σύντομα (κυρίως τα μέλη του Προεδρείου της), έδειξαν τις πραγματικές διαθέσεις κι επιλογές τους, για διχασμό του πολύπαθου χώρου μας, προώθηση προσωπικών εμπαθών επιδιώξεων και (…απίστευτο αυτό!!...) ρήξη συνολικά και απρόκλητα, με τις ηγεσίες των Διοικήσεων των Εκτελωνιστικών Οργανισμών. Ο τιμημένος Σύλλογός μας μεταβλήθηκε σε πεδίο συγκρούσεων, εκτόξευσης ύβρεων κι ανοίκειων περιστατικών, με πρωταγωνιστές τους (δήθεν) … «ηγέτες» μας.
  Όλα αυτά, είχαν μια πρωτοφανή κατάληξη …δύο-τρείς μήνες πριν τη λήξη της 3ετούς θητείας του Δ.Σ., παραιτήθηκαν οι Πρόεδρος & Γ. Γραμματέας, κ.κ. Παναγιώτης Μακρής & Φώτης Ασκητής αντίστοιχα, επικαλούμενοι … φανταστικά και ψευδή προβλήματα, κρύβοντας τις πραγματικές αιτίες, που συνοψίζονται σε μια φράση: «…ριψάσπιδες και λιποτάκτες του αγώνα των Συνταξιούχων Εκτελωνιστών…».

Το κωμικοτραγικό είναι ότι τώρα, αυτοί οι ίδιοι ετοιμάζονται να … ξαναβάλουν υποψηφιότητα, προφανώς για να ξαναπαραιτηθούν, αν δεν τους αρέσουν τα αποτελέσματα των εκλογών του προσεχούς Μαρτίου!!...
Στοχεύοντας στα παραπάνω, θεωρήσαμε αυτονόητη υποχρέωσή μας, να προσπαθήσουμε οργανωμένα και δεσμευτικά, απέναντί σας, να υλοποιήσουμε επιδιώξεις που θα πρέπει να μας ενώνουν και να μας συστρατεύουν.
Ιδρύσαμε τη συνδικαλιστική κίνηση των Συνταξιούχων Εκτελωνιστών «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και φιλοδοξούμε, αναλώνοντας τις δυνάμεις και δυνατότητες των έμπειρων στελεχών μας, να καταφέρουμε τα ακόλουθα:

ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
1.    Ηθική και υλική συμπαράσταση στις οικογένειες των συνταξιούχων Συναδέλφων.
2.    Διεκδίκηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με οποιονδήποτε νόμιμο παρεμβατικό τρόπο (αγωνιστικά, νομικά, κλπ.).
3.    Προγραμματισμός ετήσιων κοινωνικών εκδηλώσεων με οικονομική συμμετοχή του Συλλόγου για όλα τα Μέλη και μεγαλύτερη ενίσχυση έως και καθολική για τους οικονομικά ασθενέστερους.
4.    Συμμετοχή των Συναδέλφων (όσων το επιθυμούν) σε Επιτροπές που θα συσταθούν, ως ακολούθως και ουσιαστική συμβολή τους (με δυνατότητα λόγου), στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.




Σύσταση Επιτροπών:

α.  Γραμματειακής Υποστήριξης, β. Οργανωτικού, γ. Δημοσίων Σχέσεων κι Εκδηλώσεων, δ. Αλληλεγγύης & Οικονομικών, ε. Ιστοσελίδας & μηχανοργάνωσης,   στ. Κινητοποιήσεων.

5.    Κατά το δυνατόν, προκαθορισμός συνεδριάσεων Δ.Σ. (ημέρα, ώρα, κλπ.) για να προγραμματίζουν έγκαιρα τα Μέλη τη συμμετοχή τους. Υπόψη ότι οι συνεδριάσεις θα είναι ελεύθερες για όλους τους συναδέλφους.
6.    Η αύξηση των Μελών του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια, επιβάλλει και αύξηση του αριθμού των Μελών του Δ.Σ. (π.χ. 9 ή 11 άτομα). Τροποποίηση του Καταστατικού προς τούτο και προσαρμογή του (γενικότερα) στις αυξημένες σημερινές ανάγκες.
7.    Προκαθορισμός (με απόφαση του Δ.Σ.) του τομέα καθηκόντων των Μελών του Δ.Σ.
8.    Διαρκής προσπάθεια για αποκατάσταση και δημιουργία φιλικών δεσμών συνεργασίας και συναδέλφωσης με τις Διοικήσεις και τα εν ενεργεία Μέλη των λοιπών Εκτελωνιστικών Οργανισμών.
9.    Συντονισμός δράσης και συνεργασίας με τους εν ενεργεία Συναδέλφους, επί ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος σε όλους τους τομείς των Κλαδικών διεκδικήσεων – Συλλογικής ενημέρωσης, κοινωνικών δραστηριοτήτων, κλπ., και
10. Διαρκές σύνθημά μας θα είναι: «….ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, χωρίς οιεσδήποτε διαφορές και διακρίσεις, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Να ενισχύσουμε την Κλαδική μας παρουσία σε όλα τα επίπεδα και να συνδράμουμε, με κάθε μέσο που διαθέτουμε, στην καλύτερη κι ευτυχέστερη διαβίωση όλων των Εκτελωνιστών (Συνταξιούχων κι εν ενεργεία), και των μελών των οικογενειών τους….».

Ας μην ξεχνάμε ότι κάποτε εμείς ήμασταν ενεργοί Εκτελωνιστές κι αυτοί που είναι σήμερα αργά ή γρήγορα θα έρθουν στη θέση μας. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΚΙ ΑΙΤΙΕΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Ζητούμε τη συμπαράταξη κι υποστήριξή σας ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες κι ομορφότερες ώρες στο δοκιμαζόμενο χώρο (συνολικά) των απόμαχων και βετεράνων Εκτελωνιστών.

Δώστε δύναμη και προοπτική στις προσπάθειές μας κι ελάτε μαζί μας παρακολουθώντας κι ενισχύοντας τη δράση μας.

Για την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας
Ιανουάριος 2017

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !