Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Κυκλώματα λαθεμπόρων πίσω από την άνανδρη επίθεση στον διευθυντή του Γ’ Τελωνείου ?

Οι Συνάδελφοι Εκτελωνιστές - Τελωνειακοί Αντιπρόσωποι που συναλλάσσονται με το  Τρίτο τελωνείο Πειραιά  καταδικάζουν  την άνανδρη επίθεση  σε βάρος  του διευθυντή  του  Γ' Τελωνείου  και δηλώνουν ότι τάσσονται στο πλευρό του σε  κάθε ενέργεια  που στρέφεται  κατά του λαθρεμπορίου   και των συμφερόντων που το υποστηρίζουν.
Με κυκλώματα εισαγωγής λαθραίων τσιγάρων, όπως κι άλλων παράνομων ειδών φέρεται να συνδέεται ο άγριος ξυλοδαρμός στις 7.20 το πρωί της Τετάρτης έξω από το σπίτι του στην Άνω Γλυφάδα, του Νίκου Μαυροδημητράκη διευθυντή του 3ου τελωνείου Πειραιά .

Ο διευθυντής του Τελωνείου σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών φέρεται να εφαρμόζει νέες διαδικασίες ελέγχου εμπορευματοκιβωτίων που φθάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο τελωνείο θεωρείται ότι ήταν «ευάλωτο» στην δράση των λαθρεμπόρων με ύποπτες συναλλαγές ορισμένων παλαιότερων στελεχών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητούνται διασαφήσεις, τα πλοία που μεταφέρουν τα κοντέινερ είναι εν πλω, ενώ ακολουθεί έλεγχος των παραστατικών των εταιρειών, διασταυρώσεις στοιχείων κλπ. ώστε να εντοπισθούν εγκαίρως οι εικονικές εταιρείες εισαγωγής.

Κι όλα αυτά προτού τα φορτία φθάσουν στον Πειραιά και μη παρέχοντας την δυνατότητα στα κυκλώματα να τα παραλάβουν προτού υπάρξει επαρκής έλεγχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσω αυτού του ελέγχου έχουν βρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα 15 - 20 παράνομα φορτία.

Επιπλέον έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες ότι, λόγω αυτής της τακτικής των τελωνειακών αρχών, οι διακινητές λαθραίων τσιγάρων ακινητοποιούν τα εμπορευματοκιβώτια με τα παράνομα προϊόντα στα λιμάνια αναχώρησης. Κάτι που προκαλεί φθορές κι αλλοιώσεις στο περιεχόμενο τους κι επακόλουθες ζημιές στους παράνομους διακινητές.

Προβληματισμό προκαλεί η επίγνωση του τόπου κατοικίας του από τους δράστες της επίθεσης κι εξετάζεται αν υπήρξε «διαρροή» σχετικής πληροφορίας από οικονομική υπηρεσία. 

Πηγή : tovima.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !