Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αρχαιρεσίες ΣΥ.Ε.Τ.Α.Π.Α 2017



    14  λόγοι  για  να  μας  ψηφήσετε

1)       Μαχητική και ουσιαστική συνδικαλιστική δράση και ΟΧΙ διαχείριση .  Στενή συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις για την διεκδίκηση  κοινών επιδιώξεων.   
                      ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ  -  ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ  -  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
2)        Εξωστρέφεια του κλάδου προωθώντας τη χρησιμότητα και προσφορά του στο όφελος του δημοσιοοικονομικού και εμποροβιομηχανικού συμφέροντος .

3)        Δραστηριοποίηση για βελτίωση του αντισυνταγματικού μνημονικού νόμου δυο ταχυτήτων 718/77 αξιοποιώντας τα πρότυπα CEN  (στον τομέα τυποποίησης και πιστοποίησης όπως αποτυπώνονται στο νέο Κοινοτικό Τελωνειακό Κώδικα (Καν.952/13)) για τους Ευρωπαίους Εκτελωνιστές - Τελωνειακούς Αντιπροσώπους . Αναβάθμιση και αυστηροποίηση των επαναλαμβανόμενων κάθε χρόνο εξετάσεων για πιστοποίηση επάρκειας Εκτελωνιστή.

4)       Διεκδίκηση  της ψηφιακής υπογραφής και τον τίτλο Α.Ε.Ο για όλους τους πιστοποιημένους Εκτελωνιστές.

5)       Αλλαγή καταστατικού που πρέπει να δημιουργηθεί με βάση τις αρχές του αστικού κώδικα και εναρμόνιση του στα πλαίσια της νέας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας και υπό προϋποθέσεις συνένωση όλων των Εκτελωνιστικών οργανισμών, κατοχυρώνοντας τη βιωσιμότητα των εκτελωνιστικών φορέων, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των Εκτελωνιστών.

6)       Ενεργοποίηση του ΣΥΕΤΑ με τη ένταξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Εκτελωνιστών Τελωνειακών Αντιπροσώπων , σύμφωνα με την  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης  του ΣΥΕΤΑΠΑ εναρμονίζοντας τον κλάδο με τη νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα .

7)       Προώθηση νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων  στην κατεύθυνση της επέκτασης των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.

8)        Ολοκλήρωση και συμπλήρωση των επαγγελματικών εργαλείων      SEPAnet  site ΣΕΠΑ . Διασύνδεση με  Single windows , ΣΕΠ , ΟΛΠ και συνεχή κατάρτιση  στα νέα ηλεκτρονικά δεδομένα .


9)          Αναδιοργάνωση των αιθουσών στα τελωνεία προκειμένου να γίνουν ισότιμα λειτουργικές και παροχή νέων υπηρεσιών όπως αποστολή , παραλαβή και εκτύπωση e-mail

10)            Κατάθεση προτάσεων για τον έλεγχο  του ΦΠΑ  και τον αθέμιτο ανταγωνισμό στο ενδοκοινοτικό εμπόριο,  τη σύλληψη του  λαθρεμπορίου   , την εισαγωγή παραποιημένων  και την  ασφάλεια  στην εισαγωγή των προϊόντων.

11)            Περιφρούρηση του επαγγέλματος όσο μας επιτρέπει ο νόμος ,από τους μη πιστοποιημένους συναλλασσομένους  και αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού των curier και την παράνομη λειτουργία των ΕΛΤΑ

12)          Ενεργοποίηση των αποφάσεων  γενικών συνελεύσεων για την αξιοποίηση του κληροδοτήματος  Στασινόπουλου   Χωρίς  κωλυσιεργίες  .

13)          Κατάθεση ρεαλιστικών προϋπολογισμών που να ανταποκρίνονται στις  σημερινές  δυνατότητες  του κλάδου . Χωρίς σπατάλες

14)          Ενίσχυση της αλληλεγγύης  για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά   συναδέλφων  .


Οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της Ομοσπονδίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αν σας ενδιαφέρει η εξέλιξη του κλάδου πρέπει να στέλνετε στην ομοσπονδία αντιπροσώπους που θα είναι σύννομοι με τις αποφάσεις σας στις Γενικές Συνελεύσεις του ΣΥΕΤΑΠΑ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !