Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης έχουν ήδη προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, Η  Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών  του ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος  Εποπτών και Αρχιεργατών Ο.Λ.Π   η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, OEXBE, το ΠΑΜΕ και η ΗΛΠΑΠ.

Αναλυτικά:
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, καθώς, σε σημερινή της συνεδρίαση, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει, ότι «για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες, νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ΄ εντολή του τρίτου μνημονίου».

ΑΔΕΔΥ
«Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΗΛΠΑΠ
Χωρίς τρόλεϊ θα είναι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου η Αθήνα από τις 9 πμ έως τις 9 μμ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, η στάση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ με αφορμή την κατάθεση και την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018.


ΠΑΜΕ
Σε συγκέντρωση στην Αθήνα 10.30πμ στην Ομόνοια, καλεί το ΠΑΜΕ, αλλά και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια».
Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι το ακόλουθο:
«Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !