Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΣΕΠ : Απεργία εργαζόμενων στο λιμάνι

 ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 30 Μαΐου, δημιουργώντας "κοινό μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών".

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πρώτη δράση στο πλαίσιο της κοινωνικής Συμμαχίας, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Μαΐου, Πανεθνική Ημέρα Δράσης, η οποία θα περιλαμβάνει 24ωρη Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στάσεις εργασίας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων από τους υπόλοιπους φορείς.
Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ μαζί με τους υπόλοιπους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που μετέχουν ήδη στην "κοινωνική συμμαχία", "απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλους φορείς να ενταχθούν στον κοινό αγώνα, ενάντια στη λιτότητα, στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση".
Για  πρώτη φορά συμμέτοχη στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στην ΣΕΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π.

   
          Οι εργαζόμενοι στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά έπειτα από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο εργασίας πήραν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 30 του Μάη.

          Μπροστά στα άλυτα προβλήματα των εργαζομένων όπως είναι τα ελλιπή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια , η μη ένταξη των λιμενεργατών  στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και η μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους εργαζόμενους από τον πάρουν το δρόμο του αγώνα.

          Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημα τους μπροστά σε κάθε απειλή ή τρομοκρατία που θα υποστούν από την εργοδοσία και τα μαντρόσκυλα της. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, μέσα από το Σωματείο οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας.

          Κακοσυντηρημένα μηχανήματα ,νταλίκες που σκορπάνε και φεύγουν οι τροχοί ,γερανογέφυρες από τις οποίες φεύγουν μηχανικά μέρη και ξαφνικά οι ουρανοί βρέχουν σίδερα, καράβια που φοβάσαι να πατήσεις γιατί είναι σάπια, αυτή είναι η καθημερινότητα στη δουλειά. Και σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις τρίμηνες συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνται οι νέοι συνάδελφοι που ζουν με το άγχος αν θα τις ανανεώσουν και φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι. Να προσθέσουμε πως όσοι αλλάζουν ειδικότητα ή μπαίνουν τώρα για δουλειά πληρώνονται με χαμηλότερους μισθούς από τους παλαιότερους εργαζόμενους κάτι που αργά η γρήγορα θα λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος για όλους τους συναδέλφους.

          Όλα αυτά συμβαίνουν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης. Μας κοροϊδεύουν και έχουν το θράσος να μας λένε πως πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι. Ποια ανάπτυξη και καλυτέρευση των συνθηκών είδε ο εργάτης στο λιμάνι όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να αγωνιστεί. Η απάντηση είναι μία: Μόνο μαζικά και οργανωμένα γύρω από το Σωματείο κερδίσαμε πράγματα μικρά ή μεγάλα κα αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τις 30 του Μάη.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά και δυναμικά το παρών στην απεργία στις 30 Μαΐου ,να αποτελέσει την αφετηρία του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Κανένας να μην τρομοκρατηθεί, κανένας δεν είναι μόνος του. Κανείς δεν θα παίξει με το ψωμί των οικογενειών μας και την υγεία μας.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ



0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !