Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΤΑΠΕΠΑ : Προ - Εκλογική Ανακοινωση

 
Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια σύγκλησης όλων των ομάδων και παρατάξεων του εκτελωνιστικού χώρου για τον καθορισμό και προώθηση κοινών θέσεων  στη διοίκηση του ΤΑΠΕΠΑ.
Η  ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   λαμβάνοντας υπ όψιν και το εκλογικό σύστημα που απαιτεί συναίνεση και  συνεργασίες  ενεργώντας με  γνώμονα, αποκλειστικά το συμφέρον του ταμείου περιθάλψεως εκτελωνιστών  (Τ.Α.Π.Ε.Π.Α), αποφάσισε τη συνεργασία με τη μη κομματική παράταξη ΕΝ.Ε.Κ.Τ.Α και  ανεξάρτητους μεμονωμένους συναδέλφους σε προσυμφωνημένο πρόγραμμα αναβάθμισης του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α μακριά από κόμματα και ιδιοτελείς λογικές.
Πιο κάτω οι κοινές θέσεις μας όπως προτείνονται στην ΠΡΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΕΝ.ΕΠ.ΑΝ.    Τ.Α.Π.Ε.Π.Α
Ενωτική Επιλογή Αναβάθμισης Τ.Α.Π.Ε.Π.Α
ΠΡΟ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι Εκτελωνιστές- Ασφαλισμένοι στο Τ.Α.Π.Ε.Π.Α,
Την Πέμπτη & Παρασκευή 28 & 29 Μαρτίου 2019, πραγματοποιούνται Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής & Εφορευτικής Επιτροπής, του Ταμείου Υγείας των Εκτελωνιστών (Τελωνειακών Αντιπροσώπων).
Οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν ως άνω στα γραφεία της Ε.Ε.Π.Α (Τσαμαδού 38, Πειραιάς – 7ος όροφος) και από 08:00 έως 19:00 και τις 2 ημέρες.
Οι δύσκολες δημοσιονομικές κι εξ αυτών επαγγελματικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, ήταν φυσικό να επηρεάσουν την πορεία, τη λειτουργία και την υπόσταση του Ταμείου μας.
Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη των δαπανών ταυτόχρονα με τις παροχές του Ταμείου και κατάφερε (χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α) να περιορίσει κατ’ έτος τα έξοδα λειτουργίας κατά €210.000!!...,κλε'ινοντας θεαματικά το «άνοιγμα» μεταξύ Προϋπολογισμών και Απολογισμών των Ετήσιων Διαχειριστικών Χρήσεων.
Αξιοποίησε τη γνώση σημερινών Συνταξιούχων (παλαιών Μελών του Δ.Σ. του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α) επιλέγοντας 3 εξ αυτών για συμμετοχή στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων.
Ολοκλήρωσε (μετά από απίστευτες προσπάθειες προσαρμογής) κι εγκατέστησε πλήρη ηλεκτρονική λειτουργία όλων των τομέων του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α. Κι αυτό κατά τον πλέον εύρυθμο κι οικονομικό τρόπο.
Εγκατέστησε, πέραν των άλλων, μαζί με τους Παθολόγους και Ιατρό Καρδιολόγο (σε καθημερινή βάση) για αντιμετώπιση σχετικών τρεχόντων περιστατικών.
Προσέγγισε με ιδιαίτερη φροντίδα, υπευθυνότητα και προσοχή, το ενδεχόμενο αξιοποίησης των αδιάθετων χώρων, στο κτίριο του Ταμείου, με παροχές που θα διευκολύνουν τους Ασφαλισμένους και θα εξοικονομήσουν έσοδα για το Ταμείο μας.
Προετοίμασε την πορεία του Ασφαλιστικού μας Φορέα προς τη Διοικητική συνένωση των Εκτελωνιστικών Οργανισμών του Κέντρου, και
Γενικά ανταποκρίθηκε με ειλικρινές πνεύμα αλληλοβοήθειας σε όλους τους τομείς περίθαλψης που χρειάστηκαν οι Ασφαλισμένοι του (εν ενεργεία Εκτελωνιστές, Συνταξιούχοι και Μέλη των οικογενειών τους).
Στην ανατέλλουσα νέα 3ετία, η καινούργια Διοίκηση του Ταμείου οφείλει να κινηθεί με αποφασιστικότητα και συνέπεια προς τις ακόλουθες επιλογές-κατευθύνσεις.
  1. Να συμμετέχει με δυναμισμό και προσήλωση στην προσπάθεια Διοικητικής συνένωσης των: ΣΥ.Ε.Τ.Α.Π.Α (πρώην Σ.Ε.Π.Α) – Ε.Ε.Π.Α &.Τ.Α.Π.Ε.Π.Α. Και τούτο διατηρώντας την αυτόνομη (για τα ζητήματα περίθαλψης) λειτουργία του Ταμείου.
  2. Κυρίαρχος στόχος θα τεθεί: μικρότερες εισφορές και περισσότερες στοχευμένες παροχές, για ουσιαστικότερη περίθαλψη χωρίς περιττές δαπάνες.
  3. Αναμόρφωση του Καταστατικού (πρόβλεψη – μεταξύ άλλων - για είσοδο εκπροσώπων των Συνταξιούχων στο Δ.Σ.). Σύνταξη και καθιέρωση νέου πιο ευέλικτου Κανονισμού Λειτουργίας.
  4. Αξιοποίηση του υπάρχοντος Διοικητικού κι Υγειονομικού Προσωπικού, για πλήρη ανταπόκριση στις ανάγκες των Ηλεκτρον. Εφαρμογών. Εκμετάλλευση των αδιάθετων χώρων του κτιρίου, με κίνητρο την εξασφάλιση προσόδων για το Ταμείο.
  5. Φροντίδα για διατήρηση κι αύξηση των αποθεματικών του Τ.Α.Π.Ε.Π.Α.
  6. Πλήρης και διαρκής; ενημέρωση ,κυρίως των νέων συναδέλφων ,για τα ωφελήματα απ' την ασφάλιση τους στο Τ.Α.Π.Ε.Π.Α .
Οι παραπάνω θέσεις-επιδιώξεις, αποτελούν δεσμευτική κι απαρέγκλιτη υπόσχεση των Κλαδικών Συνδικαλιστικών Παρατάξεων ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α. & ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οι οποίες, συνεργαζόμενες και με άλλους μεμονωμένους κι αξιόλογους Συναδέλφους, προκρίνουν και προτείνουν να ψηφισθούν οι παρακάτω Υποψήφιοι (κατά Διοικ. Όργανο) Συνάδελφοι.

     ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  1. ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΗΡΩΔΙΩΝ                          1.  ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  2. ΖΩΡΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ                                                  2.  ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  3. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΘΩΜΑΪΣ                           3.  ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  4. ΚΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ                                            4.  ΚΑΤΕΧΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ
  5. ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                               5.  ΚΟΛΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  6. ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  7. ΜΕΛΙΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                           ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  8. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                               1.  ΚΟΥΤΟΥΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
  9. ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                                             2.  ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  10. ΤΣΙΛΙΜΠΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                3.  ΜΠΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  11. ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
Οι προαναφερόμενοι Συνάδελφοι αντιπροσωπεύουν την εμπειρία, τη γνώση αλλά και τη νέα ορμή και βούληση, γι’αυτό κι εγγυώνται εξασφαλισμένη επιτυχή πορεία των ζητημάτων του πολύτιμου Ταμείου Υγείας μας, όχι μόνο ΑΜΕΣΑ αλλά και Μεσομακροπρόθεσμα.
Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την υπερψήφισή τους
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Τ.Α.Π.Ε.Π.Α ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 & 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ (στα γραφεία της Ε.Ε.Π.Α, Τσαμαδού 38 – 7ος όροφος, Πειραιάς)
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΕΝ.ΕΚ.Τ.Α. – ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Πειραιάς :   Μάρτιος 2019




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !