Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Γιάννης Βελιώτης : Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΩ, Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ, Ο,ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ. Ν0 23

ΛΕΓΡΑΙΝΑ   27-12-2019

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αυτές οι μέρες δεν είναι για γκρίνιες και για παράπονα, πώς όμως να προσπεράσεις υποσχέσεις και προσδοκίες που αφορούν την πατρίδα σου, το μέλλον των παιδιών σου και   των παιδιών τους! Εκτός από τον μεγαλύτερο εχθρό μας, που είναι βέβαια η εκάστοτε αντιπολίτευση-που καραδοκεί να βρεθεί η οποιαδήποτε  κυβερνητική    αδυναμία  για την κατασπαράξει, να την εκθέσει στα μάτια εχθρών και φίλων για παραταξιακό όφελος και μόνο-έχουμε και το μόνιμο διάολό μας,
τον κάθε  Τούρκο Δερβίση που βαδίζει  στην εχθρική  γραμμή που έχει χαραχτεί εναντίον μας από χρόνια και συνεπικουρείται από όλο το τουρκικό τσούρμο εχθρών και φίλων του! Ποτέ δεν θα ακούσεις από  τούρκο αντιπολιτευόμενο, από  τα Μ.Μ.Ε και  τον τύπο  τους, να διαφωνούν όσο  λάθος, όσο παράνομο, όσο άδικο και να ‘ναι το γινάτι του Σουλτάνου τους, αρκεί να είναι ενάντια στην Ελλάδα! Εμείς πάλι, προσδοκούσαμε  ότι ενταγμένοι πλέον στην συμμαχία του ΝΑΤΟ, μετά την επιστροφή μας, θα είχαμε  προστασία, του κάκου  όμως,  κι ας πληρώνουμε αγόγγυστα συνδρομή που μας πονάει! Συμμετέχουμε σε πολυδάπανες ασκήσεις,   στέλνουμε και δεχόμαστε γαλονάδες του ΝΑΤΟ, που μας παραμυθιάζουν με «σοβαρές» υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ! Προς τί άραγε, αφού τη μοιραία στιγμή θα μιμηθούν το Πόντιο Πιλάτο!  Και δεν   είναι μόνο αυτό, ακολουθεί η απογοήτευση από την Ενωμένη Ευρώπη που μας έκανε να πιστέψουμε ότι  στην αγκαλιά της θα είμαστε προστατευμένοι γιατί τα σύνορά μας είναι  και δικά της, και  ποιός θα τολμήσει να τα παραβιάσει; Άσε τις βάσεις που έχουν οι Αμερικάνοι στην Κρήτη και σε τόσα άλλα μέρη της πατρίδας μας  «πουλώντας» προστασία! Αλήθεια σε ποιόν και εναντίον ποίου προορίζονται τα βαριά οπλικά συστήματα; Γιατί τα κουβαλάνε εδώ αφού δεν θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνά μας; Ήθελα πολύ ακόμα να ήξερα, σε τι αποσκοπούν κι οι τόσες ανταλλαγές   επισήμων, όπως επισκέψεις υπουργών άμυνας,  εξωτερικών, επιτροπών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αφού  την ώρα που  χρειαζόμαστε  βοήθεια, όπως τώρα,  αμολάνε μελάνι και κρύβονται πίσω από αυτό. Καίει το άδικο, εμένα κι όλους τους Έλληνες, μα πού να απευθυνθώ και ποιός να με ακούσει, μάταιη κάθε προσπάθεια, εκτονώνομαι λοιπόν εδώ και θα μείνω με τις απορίες  μου και το παράπονό μου!
Όμως αυτές τις άγιες ημέρες, εύχομαι από καρδιάς   στον εκτελωνιστικό κόσμο και σε όλους τους Έλληνες ο καινούργιος χρόνος να φέρει ευτυχία και γαλήνη, ακόμα καλή τύχη στους δύσμοιρους  μουσαφίρηδες που δεν προσκαλέσαμε ποτέ!
                                                                      Γ.Β

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !