Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ολική Απαγόρευση Κυκλοφορίας.

 Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας , μπαίνει σε εφαρμογή  το σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης»  για  Ολική Απαγόρευση Κυκλοφορίας.

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.


Μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:
  • Απο το σπίτι στον χώρο εργασίας, εφόσον δεν είναι εφικτή η τηλεργασία.
  • Μετακινήσεις για ψώνια πρώτης ανάγκης από το σούπερ μάρκετ (μία φορά την ημέρα).
  • Μετακινήσεις από και προς νοσοκομεία, εάν παραστεί ανάγκη υποβολής σε ιατρικές εξετάσεις ή νοσηλείας.
  • Μετακινήσεις για θέματα που σχετίζονται με την ανάγκη βοήθειας ανθρώπων (για παράδειγμα ηλικιωμένων) που ζουν μόνοι τους και χρειάζονται βοήθεια για να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες.
  • Μετακινήσεις σε κοντινή απόσταση από το σπίτι για ατομική αθλητική άσκηση ή για τις ανάγκες των ζώων συντροφιάς. Επίσης, από τον κανόνα θα εξαιρούνται όλοι οι πολίτες που εργάζονται σε υπηρεσίες των κρίσιμων υποδομών της χώρας.
Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στην έγκαιρη παραλαβή της  Βεβαίωσης  μετακίνησης του επαγγελματία Εκτελωνιστή  - Τελωνειακού Αντιπροσώπου,  πρέπει να  επικαιροποιηθούν τα ατομικά στοιχεία .


Μέχρι εκδόσεως  Βεβαίωσης Κυκλοφορίας ,μαζί με την Επαγγελματική ταυτότητα  απαιτείται  η αστυνομική  και η πιο κάτω βεβαίωση της Γ.Γ.Π.Π  

Εδω : H Βεβαίωσης Κυκλοφορίας  Εργαζόμενου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !