Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ε.Κ.Πειραιά ενάντια στο MasterPlan τηςCosco

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Πειραιά αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) κείμενο του ΕΚΠ με το οποίο θα εκφράζουμε την αρνητική θέση μας για μια σειρά έργα που περιλαμβάνει το MasterPlan της Cosco σε όλη τη γεωγραφική έκταση του λιμανιού. Αυτό θα αποσταλεί στη Βουλή τη κυβέρνηση στα πολιτικά κόμματα στις αρχές περιφέρειας-δήμων και ευρύτερα σε συλλογικούς φορείς της πόλης.
Δεσπόζουσα θέση στα προβλήματα όπως υπογραμμίζουμε πιο πάνω θα έχουν τα εργατικά δικαιώματα σε συνδυασμό με τις περιβαλλοντικές και άλλες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.

2) Ενημέρωση ή/και επίσκεψη στα πολιτικά κόμματα για τις θέσεις του ΕΚΠ για το επίμαχο ζήτημα.

3) Παράσταση διαμαρτυρίας του ΕΚΠ στη διοίκηση της Cosco και στους υπουργούς ανάπτυξης και ναυτιλίας.

4) Οργάνωση πλατιάς σύσκεψης υπό την αιγίδα του ΕΚΠ απευθυνόμενοι στα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε συλλογικότητες, συλλόγους, κινήσεις και άλλους φορείς της πόλης προκειμένου να παρουσιαστούν οι θέσεις μας και να επιχειρηθεί η διεύρυνση αυτού του μετώπου και με άλλες κοινωνικές και λαϊκές δυνάμεις.

5) Κοινή συνέντευξη τύπου από τις παραπάνω δυνάμεις που θα εκπροσωπούνται σε όλες τις παρεμβάσεις μαζί με το ΕΚΠ.

6) Πλατιά-μαζική ενημερωτική εκστρατεία (αφίσες-πανό-σποτ στο διαδίκτυο κλπ) στον Πειραιά και στις λαϊκές συνοικίες και γειτονιές με προβολή των θέσεων και των συνεπειών που διαμορφώνονται για τη περιοχή από τους σχεδιασμούς Cosco -κυβέρνησης.

7) Παμπειραϊκό συλλαλητήριο και διαδήλωση σε Cosco -ΥΕΝ.

8) Ένταξη σε αυτό το σχεδιασμό της απομάκρυνσης της OIL ONE και το κλείσιμο των καζανιών από τη περιοχή του Περάματος.

9) Δικαστική προσφυγή του ΕΚΠ στο ΣτΕ κατά των αποφάσεων της ΕΣΑΛ που ενέκρινε το MasterPlan του ΟΛΠ και κάλυψη της σχετικής δαπάνης από αυτό. Ήδη για τον σκοπό αυτό κατατέθηκε από το Ε.Κ. Πειραιά προσφυγή ακύρωσης των αποφάσεων έγκρισης του MasterPlan από την ΕΣΑΛ. Ανάλογη προσφυγή κατατέθηκε και από 95 κατοίκους της περιοχής.
Την επόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Ε.Κ. Πειραιά θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη Σωματείων – φορέων – συλλογικοτήτων και κινήσεων με σκοπό τον ευρύτερο συντονισμό για την υλοποίηση των αναφερομένων κινητοποιήσεων.

10) Κορύφωση αυτών των δράσεων με κήρυξη και πραγματοποίηση Παμπειραικής απεργίας.
Η ακύρωση των σχεδίων της Cosco πρέπει είναι στενά συνδεδεμένη με το αίτημα-διεκδίκηση για δημόσιο 100% λιμάνι με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !