Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Απεργιών συνέχεια .. κλειστό αύριο το ΣΕΜΠΟ

 

Ανακοίνωση της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. για τη συμμέτοχη της στην αυριανή απεργία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ τη ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΤΩΡΑ

Συνάδελφοι,

Η απεργία στις 6 Μάη και στις 10 Ιούνη, «νέκρωσε» το λιμάνι από άκρη σε άκρη. Η αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων, στα καράβια, στις προβλήτες της COSCO, στη Ζώνη του Περάματος και η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στον Πειραιά και σε άλλες πόλεις, δείχνει τη δύναμη των εργαζομένων όταν παλεύουν για το δίκιο τους. Η απεργία στις 10 Ιούνη κατέγραψε τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων. Εκφράστηκε ξεκάθαρα η απαίτηση χιλιάδων εργατών: «Το Νομοσχέδιο σας είναι για τα σκουπίδια» και θα μείνει μόνο στα χαρτιά.

Η μεγάλη συμμετοχή στης απεργία είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον δικό τους «πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό», που είναι στην αντίπερα όχθη από τα δικαιώματα των εργαζόμενων, εξυπηρετεί την διασφάλιση ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας στη κάθε COSCO, σακατεύοντας τα δικά μας κορμιά, διαλύοντας τις δικές μας ζωές. Τρίβουν τα χέρια τους “COSCO”-DPORT. Απελευθερώνει τα χέρια τους για να επιβάλουν απλήρωτα 12ώρα, κόντρα βάρδιες, επαναφέρει ότι ζήσαμε πριν την μεγάλες απεργίες των εργαζομένων συσπειρωμένων γύρω από το ΕΝΕΔΕΠ.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται στη πράξη, ποιο είναι το σωματείο όλων των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι, το Σωματείο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλες τις ειδικότητες.

 

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ –ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΝΕΔΕΠ

ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

 

Δεν έχει βρεθεί ούτε ένα Συνδικάτο -πλην της θλιβερής πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ- που να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο θετικό. Βέβαια τα τσιράκια της εργοδοσίας, το «σωματείο» ΣΕΕΔΠ που έχει μετατραπεί σε «γραφείο τύπου» των COSCO-DPORT, γνήσιος λαγός της εργοδοσίας, άσκησε δηθεν «βέτο» για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο στο λιμάνι. Άραγε οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας κάνουν πως δεν βλέπουν ότι στο λιμάνι υπάρχουν 16ρηδες, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες σπάνε κόκκαλα, ότι γίνονται νέες προσλήψεις εργαζομένων χωρίς άδειες και επιδόματα, ότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα ΒΑΕ. Καλά θα κάνουν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και τους προτείνουμε να μεταφέρουν τα γραφεία τους μέσα στη διοίκηση για να μπορούν να εξυπηρετούν άμεσα τα συμφέροντα της COSCO-Dport. Οι εργάτες στο λιμάνι τους έχουν στείλει ήδη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση, σε COSCO , D-PORT , κυβέρνηση , τσιράκια του συνδικάτου ΣΕΕΔΠ και τα παπαγαλάκια τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η απεργία είχε καθολική επιτυχία, τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς. Τώρα εφαρμογή των ΒΑΕ, τώρα υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζομένους.

Κλιμακώνουμε με νέα απάντηση στο "πολεμικό ανακοινωθέν" που εξέδωσε η κυβέρνηση, ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των παιδιών μας. Είναι η ώρα να μπούμε στη μάχη, ακόμη περισσότεροι από πριν. Στον πόλεμο που ξεκίνησαν , δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να απαντήσουμε με πόλεμο. Αυτοί τον ξεκίνησαν εμείς θα τον τελειώσουμε!

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 ΟΤΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

 

Κλιμακώνουμε τη δράση μας και διεκδικούμε:

Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε όλες τις ειδικότητες σε όλο το λιμάνι

Εφαρμογή της Νομοθεσίας για τα ΒΑΕ

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας

Μετατροπή των εκ περιτροπής συμβάσεων σε πλήρους απασχόληση. Να σταματήσει η ομηρία 100ντάδων συναδέλφων.

6μελής πόστα στο εργατικό

Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

Ο Πρόεδρος ο γραμματέας

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !