Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η CBP εισάγει Απαιτήσεις Εκπαίδευσης Εκτελωνιστή

 Οι νέες απαιτήσεις διασφαλίζουν ότι οι εκτελωνιστές παραμένουν ενημερωμένοι για τους εμπορικούς νόμους και κανονισμούς των ΗΠΑ καθώς ο όγκος των συναλλαγών αυξάνεται .

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ — Η Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) ανακοίνωσε μια νέα απαίτηση συνεχούς εκπαίδευσης για τους εκτελωνιστές, η οποία θα ενισχύσει το συμμορφούμενο εμπόριο και θα προστατεύσει από το παράνομο εμπόριο που εισέρχεται στο εμπόριο των ΗΠΑ σε ένα όλο και πιο διασυνδεδεμένο παγκόσμιο εμπορικό περιβάλλον. «Η σημερινή ανακοίνωση των νέων απαιτήσεων εκπαίδευσης για τους εκτελωνιστές είναι ένα σημαντικό και πολυαναμενόμενο βήμα προς τα εμπρός για την ενίσχυση της επιβολής του εμπορίου», δήλωσε ο Troy A. Miller, Ανώτερος Αξιωματούχος Εκτέλεσης Καθηκόντων Επιτρόπου. «Καθώς ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου αυξάνεται και οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, ο ρόλος του εκτελωνιστή εξελίσσεται επίσης, καθιστώντας απαραίτητο να παραμένουν ενημερωμένοι για τις αναδυόμενες προτεραιότητες και κανονισμούς».

Ο νέος κανονισμός, που υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro N. Mayorkas, απαιτεί από μεμονωμένους εκτελωνιστές να κερδίζουν 36 ώρες συνεχούς εκπαίδευσης κάθε τρία χρόνια σχετικά με τους εξελισσόμενους τελωνειακούς κανόνες και τους σχετικούς εμπορικούς νόμους των ΗΠΑ, προκειμένου οι εκτελωνιστές να διατηρούν έγκυρη άδεια. «Κάθε μέρα, οι εκτελωνιστές διευκολύνουν τη μεταφορά περίπου 107.500 αποστολών αξίας 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η AnnMarie R. Highsmith, Εκτελεστική Βοηθός Επίτροπος για το Γραφείο Εμπορίου της CBP. «Αυτές οι νέες απαιτήσεις θα εξασφαλίσουν ότι οι εκτελωνιστές θα παραμένουν ενημερωμένοι για τους εμπορικούς νόμους και κανονισμούς των ΗΠΑ – δημιουργώντας ένα άλλο κρίσιμο επίπεδο προστασίας από κακούς παράγοντες που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αυξημένο εμπόριο για να κρύψουν παράνομα προϊόντα που θα έβλαπταν άμεσα τους καταναλωτές και την οικονομία. Η CBP θα προσφέρει πρόσθετη καθοδήγηση σχετικά με τις απαιτήσεις συνεχούς εκπαίδευσης για την επερχόμενη τριετή περίοδο 2024-2027 και θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές μαθημάτων μέσω της CBP και συνεργαζόμενων κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε μελλοντική ημερομηνία. Η CBP και οι εταίροι κυβερνητικοί φορείς θα προσφέρουν μια ποικιλία πιστώσεων συνεχούς εκπαίδευσης χωρίς κόστος στους εκτελωνιστές. Οι δραστηριότητες κατάρτισης και εκπαίδευσης που προσφέρονται από συμβαλλόμενο μέρος εκτός της CBP ή συνεργαζόμενη κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ θα απαιτούν έγκριση από διαπιστευτή που έχει επιλεγεί από την CBP. Η CBP θα δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία διαπίστευσης στο εγγύς μέλλον στη σελίδα τελωνειακών αντιπροσώπων the CBP.gov και θα συνεχίσει να κοινοποιεί ενημερώσεις σχετικά με τις νέες απαιτήσεις, πότε οι μεσίτες μπορούν να αρχίσουν να επιδιώκουν πιστώσεις συνεχούς εκπαίδευσης και πόσες μονάδες θα απαιτηθούν για το προσεχές 2024 -2027 τριετής περίοδος. Για περισσότερες πληροφορίες και πόρους σχετικά με τον νέο κανονισμό, επισκεφθείτε τη σελίδα των εκτελωνιστών στον ιστότοπο της CBP. Για να διαβάσετε τον πλήρη τελικό κανόνα, επισκεφτείτε το Ομοσπονδιακό Μητρώο. Η Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ είναι η ενοποιημένη συνοριακή υπηρεσία εντός του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που είναι επιφορτισμένη με τη συνολική διαχείριση, τον έλεγχο και την προστασία των συνόρων του έθνους μας, συνδυάζοντας τα τελωνεία, τη μετανάστευση, την ασφάλεια των συνόρων και τη γεωργική προστασία στα επίσημα λιμάνια εισόδου και μεταξύ αυτών.


Πηγή : www.cbp.gov

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !