Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Απεργία Τελωνειακών Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΟΤΥΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΤΥΕ στη συνεδρίασή της την 01.11.2017 σε εφαρμογή των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου που συνεδρίασε στις 28.09.2017, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας για τις 09.11.2017 ημέρα Πέμπτη σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γ.Σ. και με τα αιτήματα που καθορίστηκαν στην συνεδρίαση του Γ.Σ. στις 28.09.2017 διεκδικώντας:


1. Κατάργηση ή τροποποίηση του άρθρου 159 του ν. 2960/01 (Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα), το οποίο αντιμετωπίζει τους Τελωνειακούς υπαλλήλους, ως εκ προοιμίου ενόχους, επιβάλλει ποινές που δεν στοχεύουν στον κολασμό του αξιόποινου και την προστασία του Δημόσιου συμφέροντος, αλλά καταλήγουν στην κοινωνική, υπηρεσιακή και ηθική απαξίωση του υπαλλήλου και στην οικονομική του εξόντωση, ακόμη και αν εκ των υστέρων αποδειχθεί η αθωότητά του, γεγονός απαράδεκτο για ένα Κράτος Δικαίου.
2. Εξομοίωση των αποδοχών των νέων συναδέλφων μέσω ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης και την κατοχύρωση των αμοιβών των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στην Τελωνειακή Υπηρεσία. Διεκδικούμε ίση αμοιβή για ίση παρεχόμενη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του Τελωνειακού κλάδου και απαιτούμε οι συνάδελφοί μας που προέρχονται από τη δημοτική αστυνομία και εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 99 του ν. 4483/17, να λάβουν ως υπερβάλλουσα μείωση το ποσό που θα τους αναλογούσε αν ήταν Τελωνειακοί και όχι αυτό που ελάμβαναν στο φορέα προέλευσης. Κάθε άλλη ερμηνεία διασπά την ενότητα του κλάδου και δημιουργεί Τελωνειακούς 3 ταχυτήτων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια επίλυσης του εν λόγω θέματος, σε
συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες της Α.Α.Δ.Ε. – Υπ. Οικονομικών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε αντιμετωπίσει από πλευράς Κυβέρνησης αδιαφορία και εμπαιγμό, με γενικότερο αποτέλεσμα – προοπτική, την υποστελέχωση και υποβάθμιση τόσο της Τελωνειακής Υπηρεσίας, όσο και των άλλων Υπηρεσιών. Η επίλυση του θέματος δεν αφορά μόνο τους νέους συναδέλφους, αλλά και τους παλαιότερους, διότι εγείρονται αμφιβολίες και ως προς τη διατήρηση των δικών τους αποδοχών.
3. Εφάπαξ αξιολόγηση – Περιγράμματα θέσεων εργασίας:
Καταγγέλλουμε για μία ακόμη φορά τη μεθοδευμένη διαδικασία της εφάπαξ αξιολόγησης, η οποία στην πραγματικότητα είναι κρίση περί καταλληλότητας παραμονής ή μη των υπαλλήλων στην ΑΑΔΕ και τεχνηέντως στοχεύει να νομιμοποιήσει μια διαδικασία απομακρύνσεων, η οποία στερείται νομικού πλαισίου, τόσο για τον κρινόμενο όσο και για τον κριτή και έχει χαρακτήρα τιμωρητικό ενώ τα Περιγράμματα Θέσεων Εργασίας δεν αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση στην υπηρεσία, είναι ισοπεδωτικά και απορρυθμίζουν την εργασιακή ειρήνη.
4. Οριστική κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας της Πύλης 16 στο Α΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης. Η απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε στις 16.9.17 και διανύει την 47η ημέρα, τη μαζική συμμετοχή της οποίας χαιρετίζουμε, απέδειξε ότι η λειτουργία της Πύλης από 06.00 – 22.00 εξυπηρετεί επαρκώς την εμπορευματική κίνηση.
5. Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στην Α.Α.Δ.Ε., την πλήρη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
6. Νομική θωράκιση των υπαλλήλων της Τελωνειακής Υπηρεσίας κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων τους.
7. Στελέχωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και υποστήριξή της με εξοπλισμό και σύγχρονα μέσα ελέγχου
8. Θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την ανταποδοτικότητα των Δ.Ε.Τ.Ε.
9. Οριστική ρύθμιση των δαπανών που προκύπτουν κατά την εκτέλεση εργασιών εκτός τελωνειακών καταστημάτων.
Η Ομοσπονδία καλεί όλους μας να συμμετάσχουμε μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία της 09ης Νοεμβρίου 2017 και να παράσχουμε την ενεργό συμπαράστασή μας στους 107 συναδέλφους μας που δικάζονται την ίδια ημέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα από τα μέσα Σεπτέμβρη έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία και αμείβονται μόνο το 1/4 του μισθού τους.
Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση τους.
Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να σταθούμε αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους συναδέλφους που κατηγορούνται ενώ ασκούσαν νομίμως τα καθήκοντά τους.
Καλούμε τα Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σε συνεργασία με τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, να επισκεφθούν όλους τους χώρους εργασίας και να ενημερώσουν αναλυτικά τους συναδέλφους ώστε να γίνουν κοινωνοί των εκκρεμών θεμάτων του κλάδου, στη λύση των οποίων θα συμβάλλει η μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση.


                                          ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
                                        ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
                                               ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
                                        ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
                                                    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !