Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Γιάννη Βελιώτης : ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΩ Ν0 3

Η ιστοσελίδα μας έχει την τιμή να φιλοξένει το χρονογράφημα του ιστορικού στελέχους του κλάδου μας Κυρίου Γιάννη Βελιώτη ,σε μόνιμη στήλη με τίτλο << ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ  ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ  ΟΤΙ ΝΟΙΩΘΩ >> . Με  επιμέλεια  και ευθύνη του ίδιου .  < Το σύνολο  των κειμένων μπορείτε να τα ανακαλέσετε  κάνοντας κλικ στις ετικέτες  αριστερά του ιστολόγου  με τίτλο Γ. Βελιώτης . >

Όπως κάθε πρωί απολάμβανα την πρωινή ωριαία μου βόλτα. Ξαφνικά ένα ρεύμα χιλιάδων βολτ διαπέρασε το κορμί μου!
 Σκοτείνιασε ο ουρανός και τη θέση του ήλιου πήρε  το φεγγάρι, μα τι φεγγάρι καλέ, αυτό ήτανε ένα πελώριο πρόσωπο ανθρώπου με ζωηρά μάτια που πέταγαν  φωτιές, με στόμα κατακόκκινο σαν κρατήρας ηφαιστείου,  με πελώρια αυτιά και μαλλιά που χύνονταν αγριεμένα σαν χίλιες χαίτες άγριων αλόγων. πριν συνέλθω από την τρομάρα μου ακούω μια βροντερή μπάσα φωνή.
-Τι θέλεις μωρέ και τρώγεσαι στη δύση της ζωή σου;
-Πώς να μισέψω, ψέλλισα, καταπίνοντας όσα συμβαίνουν γύρω μου;
- Και λοιπόν θέλεις να γίνεις σωτήρας;  Να φτιάξεις τον κόσμο όλο;
-Όχι τον κόσμο μα την πατρίδα μου!
-Καλά λοιπόν από τώρα είσαι ο απόλυτος κυρίαρχος πες μου το πρόγραμμα σου, βροντοφώναξε το αλλόκοτο τέρας.
-Το κακό της πατρίδας μου, ψέλλισα, ξεκινά από τους πολιτικούς και καταλήγει στους πολιτικούς, από κει λοιπόν θα αρχίσω και κει θα καταλήξω.
Πρώτα  πρώτα θα δημιουργήσω 5 επιτροπές από σοφούς εκτός πολιτικής ανακατεμένες με επιστήμονες, μεροκαματιάρηδες και επαγγελματίες κάθε κλάδου,  να ξαναχτίσουν νομοθεσίες για υγεία, παιδεία, οικονομία, γεωργία, αλιεία.
-και  καλά  μέχρι το πόρισμά τους εσύ τι άλλο θα κάνεις;
Εδώ παίρνω βαθειά ανάσα τρίβω τα χέρια μου και αρχίζω.
 Πρώτα θα χωρίσω τους βουλευτές στους παρόντες και τους μελλοντικούς. Οι μελλοντικοί θα είναι εκατόν πενήντα, δύο από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας και θα έχουν τις εξής υποχρεώσεις. Ο ίδιος και κάθε συγγενής πρώτου βαθμού δεν θα περιθάλπεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπως και κανενός τα παιδιά δεν θα φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Για κάθε δε συναλλαγή τους με το κράτος απαραίτητα θα διεκπεραιώνουν τη δουλειά τους αυτοπροσώπως. Η θητεία τους στην βουλή θα είναι μόνο δύο φορές, είτε τετραετία, δηλαδή 8 χρόνια, νισάφι, είτε διετία, η οποιαδήποτε  άλλη μικρότερη χρονική διάρκεια της βουλής, ακόμα και εξάμηνη και τότε θα σου έλεγα εγώ αν θα έκαναν εκλογές όποτε γούσταραν. Απαραίτητα ένσημα, τουλάχιστον, 12 ετών. Αυτά σαν πρώτα μέτρα. Τώρα ας πάμε στους μέχρι  σήμερα σωτήρες μας. Οι συντάξεις από βουλευτική θητεία θα είναι 480 ευρώ το μήνα και αναδρομικά  για επτά χρόνια πίσω, από τότε δηλαδή πού άρχισε η μεγάλη  αφαίμαξη των κόπων  των περήφανων γηρατειών!  Οι εν ενεργεία βουλευτές εννοείτε θα απολυθούν κι  οι τριακόσιοι, μαζί με όλο τους το σκυλολόι. Η εργασιακή αμοιβή τους πιά θα είναι 580 ευρώ  το μήνα είτε γυρίσουν στις παλιές τους δουλειές είτε προσληφθούν  από «ευνοημένους επιχειρηματίες». θα γίνει, βέβαια, και έλεγχος της αποκτημένης περιουσίας τους από τότε που ανακατεύτηκαν στην πολιτική ζωή για να μάς σώσουν, τρομάρα τους! Μέχρι και την τελευταία ώρα της αποχώρησής τους. Ακόμα θα καθιερώσω ένα προκλητικό λαχείο! Χριστούγεννα και Πάσχα πού τα έσοδά του θα ενισχύουν το εναπομένοντα συνταξιοδοτικό ταμείο για να σταματήσει εκεί η βάρβαρη σφαγή. 
Όσο για τα αποτελέσματα των επιτροπών θα σας τα έλεγα ευχαρίστως αν κοιμόμουνα δέκα λεπτά ακόμα!  Τι κρίμα!   
                                                   ΓΙΑΝ.ΒΕΛ.

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !