Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΣΕΠ : ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις

Ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που δεν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), βρίσκεται η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).
Μετά τη ματαίωση της συνάντησης στις 19/6, με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας, έχει οριστεί νέα συνάντηση για την Τετάρτη 11/7. Στο μεταξύ, το Σωματείο έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12/7 και θα παρατείνονται ανά 24ωρο, στην περίπτωση που η εργοδοσία δεν προσέλθει στη συζήτηση.
Απαντώντας στο εξώδικο του Σωματείου, η εταιρεία με ανακοίνωσή της συκοφαντεί και διαστρεβλώνει τις θέσεις και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Σωματείου, συκοφαντεί τον αγώνα των εργατών για την υπογραφή ΣΣΕ και την ένταξη του κλάδου στα ΒΑΕ, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «"επαναστάτες" χωρίς αιτήματα»...
Οι εργάτες παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση και ένταξη στα ΒΑΕ
«Το Σωματείο είναι έτοιμο να ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Ομως, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας έχουν επιστρατεύσει μια σειρά προσχήματα για να κωλυσιεργήσουν και να αποφύγουν να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν για τα αιτήματα των εργαζομένων», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου, Μάρκος Μπεκρής. Όπως υπενθυμίζει, ήταν η εργοδοσία που οδήγησε σε ναυάγιο τη συνάντηση που είχε οριστεί για τις 19/6, μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις και τριμερή στο υπουργείο Εργασίας, πριν ξεκινήσει η συζήτηση.
«Βασική διεκδίκηση του Σωματείου είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την εργοδοσία, καθώς και η ένταξη των λιμενεργατών στα ΒΑΕ. Με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχουμε γνωστοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Τα αιτήματά μας τα έχουμε συζητήσει στις Γενικές μας Συνελεύσεις, τα έχουμε παλέψει μέσα από προηγούμενες κινητοποιήσεις», υπογραμμίζει. «Η προσπάθεια της εταιρείας να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση πέφτει στο κενό, γιατί οι εργαζόμενοι στον κλάδο είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Τώρα εργοδοσία και κυβέρνηση να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα αιτήματα των εργαζομένων, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους - υπογραφή ΣΣΕ και ένταξη των εργατών στα ΒΑΕ», καταλήγει.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Σωματείο έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους «να μη λείψει κανείς από τον αγώνα», κόντρα στις διασπαστικές και αποπροσανατολιστικές προσπάθειες της εργοδοσίας. «Είναι η στιγμή που πρέπει όλοι να γραφτούμε στο σωματείο για να μπορέσουμε να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, καλύτερους όρους υγιεινής και ασφάλειας, να μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τις οικογένειές μας», τονίζει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του.
Πηγή : rizospastis.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !