Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Υπηρεσία «door to door» μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Μια ταχύτερη υπηρεσία μεταφοράς αγαθών «
door to door» ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα λανσάρει ο ναυτιλιακός κολοσσός Cosco Shipping, ενισχύοντας περαιτέρω τις εμπορευματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, σε ρόλο πλέον διαμεταφορέα.

 Με τη νέα υπηρεσία, η οποία ονομάζεται «Talent Athena», οι πελάτες της Cosco μπορούν να εισάγουν αγαθά από την Κίνα στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες με μία στάση. Η γραμμή, η οποία ξεκινά σήμερα, περιλαμβάνει χερσαίες υπηρεσίες μεταφορών στην ηπειρωτική Κίνα και την Ελλάδα, καθώς και γειτονικά κράτη, όπως η Αλβανία, η Βοσνία, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία, καθώς και υπηρεσίες τελωνειακής διασάφησης στο λιμάνι αναχώρησης, ναυτιλιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες τελωνειακής διαμετακόμισης στο λιμάνι προορισμού σε ένα πακέτο, όπως αναφέρεται σχετικά.

Τα αγαθά θα μεταφέρονται με πλοία από την ηπειρωτική Κίνα στην Ελλάδα, στον τερματικό σταθμό διαχείρισης containers του λιμανιού του Πειραιά (Piraeus Container Terminal) και από εκεί με φορτηγά στις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγέλνουν τα προϊόντα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Cosco Shipping, SynCon Hub. Μόλις τοποθετηθεί η παραγγελία, η κράτηση θα επιβεβαιωθεί σε δύο εργάσιμες ώρες.

«Με τη χρήση προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας για την παρακολούθηση κάθε διαδικασίας των εμπορευμάτων σε πραγματικό χρόνο, οι πελάτες μπορούν να λαμβάνουν οπτική ανατροφοδότηση σχετικά με τους βασικούς κόμβους της διαδικασίας, να παρακολουθούν την κατάσταση της εφοδιαστικής και τη δυναμική της αποστολής ανά πάσα στιγμή», αναφέρει η Cosco Shipping.

Κόμβος ο Πειραιάς

Η Cosco Shipping Ports ελέγχει τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και έχει καταστήσει το μεγάλο ελληνικό λιμάνι κόμβο των διεθνών μεταφορών.

Πρόσφατα η θυγατρική της Cosco, Orient Overseas Container Line (OOCL), με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ενισχύει το δίκτυο των ενδοευρωπαϊκών υπηρεσιών της μέσω του λιμανιού του Πειραιά με ένα νέο δρομολόγιο που ονομάζεται Türkiye Spain Morocco Express (TSM).

Η νέα γραμμή θα παρέχει απευθείας συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Ισπανίας και Μαρόκου μαζί με μια σύνδεση μεταφόρτωσης στον μεσογειακό κόμβο του Πειραιά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μέσω του λιμανιού του Πειραιά η OOCL έχει ενισχύσει ήδη τις γραμμές στη Βόρεια Ευρώπη με τέσσερα νεότευκτα containerships. Πρόκειται για τα «OOCL Spain», «OOCL PIRAEUS», «OOCL Turkiye» και «OOCL Felixstowe», συνολικής χωρητικότητας 24.188 TEUs έκαστο.

ΠΗΓΉ : naftemporiki.gr




0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !