Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Αποφασισμένοι οι απεργοί

Η «COSCO» κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας αυτή τη φορά να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η αγωγή θα εκδικαστεί στη 1 μ.μ.
Στο μεταξύ από την πλευρά του αρχιεργολάβου της DPORT (Διακίνηση) έγινε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο. Η εργοδοσία έθεσε ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνάντηση να σταματήσει η απεργία και όρισε ως ημερομηνία συνάντησης την 25η Ιούνη!!!
Οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου ενημέρωσαν του απεργούς που παραμένουν μαζικά και αποφασιστικά στις πύλες της «COSCO» και ομόφωνα απέρριψαν αυτές τις προτάσεις.
Συνεχίζουν δυναμικά συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους, ενώ στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση



Στο πλευρό των απεργών τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ οι διοικήσεις των οποίων καταδικάζουν «τις υπονομευτικές ενέργειες της Διοίκησης της COSCO σε βάρος των λιμενεργατών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν ενάντια στην απεργία τους».
Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των απεργών εξέφρασε και το ναυτεργατικό σωματείο ΠΕΝΕΝ που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η διοίκηση της κινέζικης COSCO και οι εργολάβοι κινητοποιήθηκαν όχι για να δώσουν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων αλλά για να συγκροτήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με σκοπό το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και την απροκάλυπτη υπονόμευση της απεργίας».
Οι ναυτεργάτες σημειώνουν ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι με όπλο την απεργία αλλά και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων πρέπει να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, να τσακίσουν το εργασιακό γκέτο της COSCO, να επιβάλουν με την πάλη τους τη λύση στα σοβαρότατα και οξυμένα προβλήματά τους».
Έκκληση στους εργαζόμενους να αναστείλουν την απεργία κάνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, καθώς -όπως τονίζει- αυτή πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου μάλιστα ξεκινά η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», η οποία προβάλλει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο και θέτει το λιμάνι του Πειραιά στο επίκεντρο του παγκόσμιου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.


 Πηγές  902.gr  -  efsyn.gr

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας !